Skip to main content

The trip that resulted in a lifetime of photography and fame

A passenger inspiring the future generations

The story of world famous photographer Eduard Jean Steichen, and how his journey across the Atlantic as a young boy shaped his future.

IDENTIKIT 

NAAM Eduard Jean Steichen
GEBOORTEDATUM 1879 
VERTREK 1881 met de ‘Switzerland’ naar Amerika  

Eduard Jean Steichen is twee wanneer hij met zijn moeder met het Red Star Line-schip ‘Switzerland’ de reis van Antwerpen naar Ellis Island maakt. Zijn vader migreerde een jaar eerder naar Chicago. 

Kodak Detective

Wanneer hij 10 jaar is verhuizen Steichen en zijn familie van Chicago naar Milwaukee. Daar begint zijn liefde voor fotografie. Op zijn 16de koopt hij zijn eerste camera; een tweedehands Kodak 'Detective'.


Een carrière om u tegen te zeggen

Eduard wordt al snel een van de belangrijkste Amerikaanse fotografen van zijn tijd. Hij begon als een van de eersten met fashionshoots. Zijn foto’s stonden vaak in grote bladen als Vogue en Vanity Fair. 

Steichen opende later een gallerij met de bekende fotografie promotor Alfred Stieglitz. Steichen wint in 1945 een Academy Award met zijn oorlogsfilm ‘The Fighting Lady’.

Hij wordt ook de eerste directeur Fotografie in het MOMA, het Museum of Modern Art in New York. In die functie maakt hij de beroemde ‘Family of Man’-expo. 

Eduard Steichen wordt nog altijd beschouwd als een van de belangrijkste figuren in de geschiedenis van de modefotografie.

      

Subscribe to our newsletter