Welkom klas!

Het Red Star Line Museum is een ideale bestemming voor een verrassende klasuitstap rond een boeiend en actueel onderwerp. Het verhaal van rederij Red Star Line en haar passagiers is een uitstap naar het verleden en een ontmoeting met het heden. 

Museumbezoek zonder gids?

Het museum is gratis voor schoolgroepen die op voorhand hebben gereserveerd. U vraagt uw bezoek aan via rsl_balie@stad.antwerpen.be. U vermeldt daarin het aantal bezoekers en de datum en het uur wanneer u het museum wenst te bezoeken. U ontvangt een bevestigingsmail. Vanaf dan is uw bezoek ingepland. Aan de balie liggen polsbandjes voor u klaar, die toegang geven tot het museum. De onthaalmedewerker wijst u een of meerdere groepslockers achter de balie toe. Praktische afspraken vindt u hier terug.

Het Red Star Line Museum biedt leerkrachten de mogelijkheid om zelf rond te leiden en met het onderwerp in de klas aan de slag te gaan. Een overzicht van handleidingen en lesmateriaal leest u hier.

 • Lager onderwijs
  Dinska Bronska neemt uw leerlingen mee op stap! Via een handige brochure en bijhorende postkaarten vindt u gemakkelijk de weg.
   
 • Derde graad secundair onderwijs
  Via een leerkrachtenbundel, handleiding, kopieerbladen en beeldmateriaal laat u leerlingen nadenken over de impact van migratie op een persoon en een familie. 
   
 • NT2, eerste en tweede richtgraad
  Op basis van de verhalen in het museum spreekt u met uw leerlingen over hun verhalen. Aanvullend lesmateriaal, een gids voor de leerkracht, kaartjes en een verhalenboekje voor de leerlingen zetten je op weg. 

Museumbezoek met gids?

Het Red Star Line Museum biedt een variëteit aan rondleidingen op maat van verschillende opleidingsniveaus en studiejaren. De rondleidingen sluiten aan bij de ontwikkelingsdoelen en eindtermen. Bekijk het tijdelijke en permanente aanbod onderaan deze pagina.

Lager onderwijs:

Secundair onderwijs:

Volwassenenonderwijs, NT2:

Een gids reserveren

Een gids boek je via Visit Antwerpen:

Visit Antwerpen
Grote Markt 13, 2000 Antwerpen
tel. +32 3 338 95 30
tickets@visitantwerpen.be

Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 17.50 uur.
Balie geopend van maandag tot zaterdag van 9 tot 17.45 uur, zon- en feestdagen van 9 tot 16.45 uur.

Reserveer minstens drie weken op voorhand.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op de nieuwsbrief voor scholen en blijf op de hoogte van nieuw aanbod om met de klas naar het museum te gaan.

Alle activiteiten voor scholen:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief