zondag 22 april 2018 van 10:00 tot 18:00
Gezinnen, Individuele bezoekers

Niemand vertrekt zomaar. Wat laat je achter, wat is onmisbaar of wat als de twijfel toeslaat? Tijdens je wandeling door het museum krijg je 6 dilemma’s voorgeschoteld door 6 verschillende gidsen. Bedenk samen met je partner, groep of (klein)kind wat je zou doen als je een landverhuizer zou zijn. De tijd is beperkt, bij de volgende gids moet je een antwoord klaar hebben.

In het museumcafé wordt een gezinsvriendelijke kortfilm vertoond (20 minuten) en vind je een Diasporagame: een spel waarin je, net als een vluchteling op zoek naar een beter leven, snel moet beslissen en hopelijk de juiste keuze maakt.

Gidsen in de museumzalen, kortfilm en/of game: genoeg om uit te kiezen!

Praktisch

Je kan de hele dag door het museum gratis bezoeken. Reserveren is niet nodig. Loop gewoon binnen en breng gerust je (klein)kinderen mee. Tijdens de openingsuren staan er 6 gidsen in de museumzalen die je de nodige informatie geven en een dilemma voorschotelen.

Tijdens de Erfgoeddag houdt de verhalenbus van het museum halt aan het Hessenhuis. Kom langs en zet jouw Antwerps verhaal op de kaart. Meer weten? redstarline.be/verhalenbus

Bereikbaarheid

Op 22 april lopen duizenden mensen de Antwerp 10 Miles. Verschillende straten zullen tijdelijk worden afgesloten voor alle verkeer. Daardoor zal het Red Star Line Museum slecht bereikbaar zijn. Kijk op de website 10 Miles hoe je best tot bij het museum of het Hessenhuis geraakt.

 Volledige programma Erfgoeddag

Meld je aan voor onze nieuwsbrief