Meer dan een halve eeuw lang was Red Star Line actief op het Eilandje in de Antwerpse haven. De schepen meerden net voor de bocht van de Schelde aan.
Foto AnitA.V (https://www.flickr.com/photos/ajev/)
De Landverhuizer is is een hulde aan de bijna 1 miljoen Joden die vanuit Antwerpen met de Red Star Line vertrokken naar Amerika en Canada.
Antwerps schilder Eugeen Van Mieghem was een bevoorrechte ooggetuige van het reilen en zeilen rond de loodsen van Red Star Line.
Het Loodswezen is een minder bekende plek in Antwerpen.
Een museum bouwen doen we niet in één twee drie. We doen het evenmin alleen. Het startschot voor dit nieuwe museum werd gegeven in 1992. Sindsdien zijn vele partners mee op de boot gestapt .
De schatten van Vlieg in het Red Star Line Museum
Zoektocht
In het Red Star Line Museum staan verschillende koffertjes. Daarin vind je een aanwijzing. Deze hint is geschreven in Morse code. Kraak jij de codes? Deze activiteit gaat door tijdens alle schoolvakanties.
Activiteit
Tijdens de Museumnacht op 1 augustus blijft het Red Star Line Museum extra lang open. Bovendien beloven de Cream Colored Ponies er een swingende avond van te maken.
De kantoren van Red Star Line waren in de loop van het bestaan van de rederij op verschillende plekken in de stad gevestigd.
Eugeen Van Mieghem
Rondleiding
Een thematische daguitstap rond de schilder Eugeen Van Mieghem en de landverhuizers van de Red Star Line.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief