Start aanleg droogdokkenpark en toekomstig maritiem museum

Grootstedelijk park met natuurlijke getijdenoever

In het Masterplan Scheldekaaien kreeg het Droogdokkeneiland, een gebied van 15 hectare, gelegen in het noorden van Antwerpen, een bestemming als grootstedelijk park en uitwaaiplek. Door de unieke ligging in de buitenbocht van de Schelde vormt het projectgebied een scharnierpunt tussen stad en haven, waar beide werelden samenkomen. Het nieuwe park tussen stad en haven wordt uitgerust met een natuurlijke getijdenoever langs de Schelde, een parkzone en ruimte voor tijdelijke evenementen.

 

Néerlandais
Faryda Moumouh
Mijn belangrijkste reis naar Marokko was 2 jaar geleden. Het was een reis naar het graf van mijn vader.
Youssef Kobo
Wat betekent het om jaarlijks te reizen tussen het land van je ouders en het land waar je huis staat? Tijdens de zomerexpo Home Sweet Home in 2014 hielden Antwerpse jongeren hun verhaal bij voor het Red Star Line Museum. Youssef Kobo was één van hen.
Hanan Challouki
Ik bezoek Moulay Abdeslam, een dorp omringd door bergen en genoemd naar Abdeslam Ben Mchich Alami. Hij zou volgens sommigen een spirituele persoon geweest zijn, een vriend van God. Heel wat Marokkanen zien het als een gezegende plaats om gezamenlijk te bidden. De graftombes van zogenaamde heiligen zijn in het hele land te vinden en zijn populaire trekpleisters voor zowel gelovigen als toeristen.
Rachida Lamrabet
Toen ik jonger was en we de reis naar Marokko aanvingen was de eerste bestemming het huis van mijn grootouders langs moederskant in Midar.
Malikka Bouaissa
Het is na fajr (ochtendgebed) wanneer we vanuit Tanger vertrekken richting de geboortestreek van mijn ouders. Mijn moeder is afkomstig van een bergachtige streek genaamd Bou Maadene en mijn vader was haar buurjongen een stukje verder, in het gebied Mahaleth.
Josiane Lefèvre
De terugkeer is aangekondigd. Het vliegtuigticket ligt op mij te wachten op de luchthaven van Izmir. 26 augustus zal ik terugkeren naar België. En ik beef van ongeduld om Gurkan, Eren en Esther in mijn armen te sluiten en hun warme lijven opnieuw dicht tegen mij te weten.
Hanan Challouki
Na een wandeling door deze blauwe straten, neem ik in Chefchaouen een kijkje bij Ras el Maa, een bron aan de rand van de stad. Ik wurm mij tussen mensen die er hun kleren wassen en de kinderen die er spelen, om een glas te drinken van het (volgens mijn ouders) lekkerste water van Marokko.
Laïla Koubaa
'De keuken geurt naar het Zuiden, naar Sfax, naar olijfolie, gebakken vis en komijn. Er wordt aangebeld.
Hanan Challouki
Als ik rond mij kijk, zou ik al bijna vergeten dat ik in Marokko ben, want vandaag wandel ik door Ifrane, de Marokkaanse stad met de meeste Europese invloeden.

Pages

S'abonner à Red Star Line Museum RSS