In deze workshop zoomen de leerlingen in op verschillende redenen om te migreren, vroeger en nu. Ze ontdekken een nieuw begrip als ‘klimaatvluchteling’, filosoferen over de toekomst van onze planeet maar ontdekken ook dat migratie van alle tijden is.

De leerlingen krijgen een actieve rondleiding door een gids. Daarna duiken ze 1,5 uur in een workshop met een expert van Good Planet. GoodPlanet Belgium inspireert jong en oud om een duurzame samenleving te realiseren. Een gezonde planeet, waar iedereen goed kan leven, vandaag en morgen.

Workshop

Je geboortedorp verdwijnt stilaan onder een optrekkende zeespiegel. De enige oplossing is vluchten naar hoger gelegen gebieden en je leven en je dromen aan te passen.

We fantaseren hoe het is om in 2100 te leven, wanneer de zeespiegel enkele meters gestegen is. Je leeft je in het leven van een klimaatvluchteling in. Is het aangenaam leven, of kunnen we de klimaatopwarming toch tegengaan? En hoe?

Aan de hand van uitdagende methodieken bedenken de leerlingen hoe we onze CO2-uitstoot kunnen beperken. We schieten vandaag in actie!

Praktisch

  • Wat? Workshop voor leerlingen vanaf 3e graad lager onderwijs + secundair onderwijs (alle graden);
  • Duur: 2,5 uur;
  • 15 personen per gids;
  • Talen: NL
  • Prijs: Workshop: € 105 per groep van max. 15 personen + € 5 administratiekost (eenmalig)
    Prijzen onder voorbehoud van wijziging

Reserveren

Reserveer de workshop rechtstreeks bij Good Planet: m.devers@goodplanet.be

Meld je aan voor onze nieuwsbrief