Miljoenen mensen zijn op de vlucht voor het klimaat. Natuurrampen en andere verwoestende gevolgen van de klimaatverandering verdrijven mensen van de plaatsen waar ze altijd woonden. Fotograaf Carl De Keyzer fantaseert in de tentoonstelling 'Higher Ground' hoe het dagelijks leven eruit ziet als je een veilig oord zoekt in de bergen.

Zoom in op verschillende redenen om te migreren, vroeger en nu. Leerlingen ontdekken een nieuw begrip als ‘klimaatvluchteling’, filosoferen over de toekomst van onze planeet maar ontdekken ook dat migratie van alle tijden is.

Tijdens deze workshop krijg je een uurtje een actieve rondleiding door één van onze gidsen. Die combineren deze expo met de vaste museumpresentatie. En daarna duik je 1,5 uur in een workshop met een expert van Good Planet. GoodPlanet Belgium inspireert jong en oud om een duurzame samenleving te realiseren. Een gezonde planeet, waar iedereen goed kan leven, vandaag en morgen.

Workshop

Je geboortedorp verdwijnt stilaan onder een optrekkende zeespiegel. De enige oplossing is vluchten naar hoger gelegen gebieden en je leven en je dromen aan te passen.

We fantaseren hoe het is om in 2100 te leven, wanneer de zeespiegel enkele meters gestegen is. Je leeft je in het leven van een klimaatvluchteling in. Is het aangenaam leven, of kunnen we de klimaatopwarming toch tegengaan? En hoe?

Aan de hand van uitdagende methodieken bedenken de leerlingen hoe we onze CO2-uitstoot kunnen beperken. We schieten vandaag in actie!

Praktisch

 • Wat? Workshop voor leerlingen vanaf 3e graad lager onderwijs + secundair onderwijs (alle graden);
 • Duur: 2,5 uur;
 • 15 personen per gids;
 • Talen: NL
 • Prijs: Workshop: € 105 per groep van max. 15 personen + € 5 administratiekost (eenmalig)
  Prijzen onder voorbehoud van wijziging

  Info en reservering

  Visit Antwerpen
  Grote Markt 13, 2000 Antwerpen
  tel. +32 3 338 95 30
  tickets@visitantwerpen.be
  Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 17.50 uur.
  Balie geopend van maandag tot zaterdag van 9 tot 17.45 uur, zon- en feestdagen van 9 tot 16.45 uur.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief