terug naar overzicht

De rondleiding

De rondleiding door het Red Star Line Museum brengt je naar verschillende bestemmingen. Vanuit Warschau reis je via Antwerpen naar Amerika, waar je hopelijk een beter leven wacht.

Je treedt in de voetsporen van landverhuizers en ervaart hun enthousiasme en angst, hun spanning en onzekerheid. Je beleeft het afscheid en de obstakels, maar ook het avontuur, de ontdekkingen en de hoop op een nieuw leven aan de andere kant van de oceaan.

Het museum vertelt de geschiedenis van de landverhuizers aan de hand van menselijke verhalen. Het is een bijna vergeten geschiedenis, die je levend houdt door te luisteren en te reageren, door ze aan te vullen en te delen. Zo boek je bij het Red Star Line Museum niet alleen een tocht naar het verleden, maar ook naar vandaag en de toekomst.

Praktisch

  • Interactieve rondleiding gebaseerd op de verhalen van landverhuizers
  • Voor volwassenen
  • Duur: 90 minuten + bezoek aan de toren
  • 15 personen per gids
  • Beschikbare talen: NL/FR/ENG/DE. Andere talen op verzoek

Prijs

  • Rondleiding door gids: € 75 (per groep van max. 15 deelnemers) + € 5 administratiekost (eenmalig). 
    OPGELET: vanaf 1 januari 2020 betaal je € 85 voor de gids (per groep van max. 15 deelnemers) + € 5 administratiekost.
  • Naast de gids betaal je de normale toegangsprijs tot het museum.

Info en reservering

Je reserveert een gids minstens 3 weken op voorhand via Visit Antwerpen, tickets@visitantwerpen.be of tel. +32 3 338 95 30 (maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur). 

Lunch

Ons museumcafé Upper Deck heeft een lekkere lunchkaart. Als het weer meezit, is een picknick met een zelf meegebracht lunchpakket in het Belvedèrepark (aan de oever van de Schelde) een uitstekende aanvulling op je museumbezoek.

Ontvangst

De gids wacht je op in het Red Star Line Museum. De wachtruimte bevindt zich links naast het inkomsas. Aan de balie liggen polsbandjes klaar die de toegang tot het museum garanderen. Je kan gebruik maken van individuele of groepslockers als dat nodig is. Vervolgens neemt de gids je mee door het museum en op de toren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief