Programmatie: 

Over de rondleiding

Vanuit Antwerpen zijn meer dan twee miljoen mensen naar Amerika vertrokken met een schip van de Red Star Line. Sommigen gingen alleen, anderen met hun gezin. Nog anderen lieten jaren later de rest van de familie nakomen. En niet iedereen emigreerde voor altijd. Heel wat landverhuizers wilden snel geld verdienen en daarna naar huis terugkeren.

In het museum laten we jongeren nadenken over de fundamentele keuzes die migratie met zich meebrengt. Over beslissingen die soms definitief zijn en de impact van die beslissingen op het hele gezin. Het zijn thema’s die ook vandaag nog relevant zijn. Daarom sturen we de jongeren na hun bezoek op onderzoek uit. We vragen hen om in hun eigen omgeving te speuren naar verhalen en ze voor het museum vast te leggen.

Aanvullend lesmateriaal

Praktisch

Interactieve rondleiding 'Een reis voor het leven'

  • Rondleiding voor het secundair onderwijs
  • Duur: 90 minuten + bezoek aan de toren
  • Prijs: € 85 per gids (onder voorbehoud van wijziging) per groep van 15 personen + € 5 administratiekost. (Vanaf 1/1/2022): € 90 + € 5) Toegang tot het museum is inbegrepen.
  • 15 personen per gids, maximum 2 groepen tegelijkertijd
  • Beschikbare talen: NL/FR/EN/DU. Andere talen op verzoek.

Info en reservering

Een gids reserveer je via het platform Experience Antwerp
(​www.experienceantwerp.be)

Reserveer een gids

Ontvangst

De gids wacht je op in het museum, links naast het inkomsas. Aan de balie liggen polsbandjes klaar. In de kelder vind je lockers die je kan gebruiken. 

Lunch

De leerlingen kunnen hun lunchpakket opeten in het museumcafé als je er ter plaatse een drankje bij bestelt. Als het weer het toelaat, is een picknick in het Belvedèrepark (aan de oever van de Schelde) een uitstekende aanvulling op het museumbezoek.

Taalniveau: 

Niveau 3 voor Nederlands om te oefenen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief