Over de rondleiding

Vanuit Antwerpen zijn meer dan twee miljoen mensen naar Amerika vertrokken met een schip van de Red Star Line. Sommigen gingen alleen, anderen met hun gezin. Nog anderen lieten jaren later de rest van de familie nakomen. En niet iedereen emigreerde voor altijd. Heel wat landverhuizers wilden snel geld verdienen en daarna naar huis terugkeren.

In het museum laten we jongeren nadenken over de fundamentele keuzes die migratie met zich meebrengt. Over beslissingen die soms definitief zijn en de impact van die beslissingen op het hele gezin. Het zijn thema’s die ook vandaag nog relevant zijn. Daarom sturen we de jongeren na hun bezoek op onderzoek uit. We vragen hen om in hun eigen omgeving te speuren naar verhalen en ze voor het museum vast te leggen.

Aanvullend lesmateriaal

Praktisch

Interactieve rondleiding 'Een reis voor het leven'

  • Rondleiding voor derde graad secundair onderwijs
  • Duur: 90 minuten + bezoek aan de toren
  • Prijs: € 75 per gids (onder voorbehoud van wijziging) per groep van 15 personen. Toegang tot het museum is inbegrepen.
  • 15 personen per gids, maximum 2 groepen tegelijkertijd
  • Beschikbare talen: NL/FR

Info en reservering

Reserveer minstens drie weken op voorhand bij:

Visit Antwerpen
Grote Markt 13, 2000 Antwerpen
tel. +32 3 338 95 30 
tickets@visitantwerpen.be

Telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 17.50 uur.
Balies geopend van maandag tot zaterdag van 9 tot 17.45 uur, zon- en feestdagen van 9 tot 16.45 uur.

Ontvangst

De gids wacht u op in het Red Star Line Museum. De wachtruimte bevindt zich links naast het inkomsas.

Aan de balie liggen polsbandjes voor u klaar. Deze garanderen de toegang tot het museum. De onthaalmedewerker wijst u een of meerdere groepslockers achter de balie toe. Indien u liever gebruik maakt van individuele lockers, kunt u terecht in de bezoekersruimte in de kelder.

De gids neemt u mee door het museum en op de toren.

Lunch

De leerlingen kunnen hun lunchpakket opeten in het museumcafé. Als het weer het toelaat, is een picknick aan de oever van de Schelde een uitstekende aanvulling op het museumbezoek.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief