zaterdag 25 april 2020 tot zondag 26 april 2020 van 14:00 tot 01:00
Individuele bezoekers Geannuleerd

In deze periode doet het Red Star Line Museum er alles aan om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Daarom is het museum gesloten, alvast tot en met 19 april 2020. Alle evenementen in het museum tot eind april worden geannuleerd. Bezoekers die een ticket kochten, krijgen een persoonlijk bericht. Voor sommige evenementen wordt onderzocht of er een nieuwe datum kan worden vastgelegd.

 

De duistere kant

Ontdek op drie toplocaties rond het Antwerpse Eilandje donkere oorlogs- en migratieverhalen in een nieuw licht. Elk donker verhaal zit vol dilemma’s. Hoe ga jij hier zelf mee om? Kies je het donkere pad, of toch niet? Kom jezelf en anderen tegen in een flexibel parcours vol onzichtbare mysteries, donkere geheimen en bekende of minder bekende verhalen. Welkom voor dit gratis parcours op de 6de verdieping van het FelixArchief in de expo Vreugde & Verdriet, het MAS-paviljoen, het dak van het MAS en het Red Star Line Museum.

Programma in het Red Star Line museum

T-Dansant

Samen met Radio Minerva maken we de Loods sfeervol donker en dansen we de avond in op de beste hits van de voorbije decennia. We blikken ook vooruit op Destination Sweetheart, een expo over liefde en migratie. Na de bevrijding volgden veel oorlogsbruiden hun geliefde Amerikaanse soldaat over de oceaan. Laat je onderdompelen in de euforie van de bevrijding.

Red Star Line Swing

Na de T-Dansant wordt onze Loods een stijlvolle ballroom. De Sunrise Swing Band danst je de nacht in op de tonen van weleer en de Kings of Swing maken het feest af. Het Red Star Line Museum dompelt je zo onder in de euforische naoorlogse sfeer en blikt ook vooruit op Destination Sweetheart, een expo over liefde en migratie. Na de bevrijding volgden immers veel oorlogsbruiden hun geliefde Britse of Amerikaanse soldaat over de oceaan. In het najaar 2020 kan je de liefdesverhalen komen ontdekken in onze Loods. Met je ticket kan je de expo gratis bezoeken.

Timing:

In samenwerking met The Antwerp Lindy Hoppers

Dit evenement is geannuleerd.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief