zaterdag 25 april 2020 tot zondag 26 april 2020 van 14:00 tot 01:00
Individuele bezoekers, Jongeren

De duistere kant

Ontdek op drie toplocaties rond het Antwerpse Eilandje donkere oorlogs- en migratieverhalen in een nieuw licht. Elk donker verhaal zit vol dilemma’s. Hoe ga jij hier zelf mee om? Kies je het donkere pad, of toch niet? Kom jezelf en anderen tegen in een flexibel parcours vol onzichtbare mysteries, donkere geheimen en bekende of minder bekende verhalen. Welkom voor dit gratis parcours op de 6de verdieping van het FelixArchief in de expo Vreugde & Verdriet, het MAS-paviljoen, het dak van het MAS en het Red Star Line Museum.

Programma in het Red Star Line museum

T-Dansant

  • 14u - 17u
  • gratis

Samen met Radio Minerva maken we de Loods sfeervol donker en dansen we de avond in op de beste hits van de voorbije decennia. We blikken ook vooruit op Destination Sweetheart, een expo over liefde en migratie. Na de bevrijding volgden veel oorlogsbruiden hun geliefde Amerikaanse soldaat over de oceaan. Laat je onderdompelen in de euforie van de bevrijding.

Red Star Line Swing

  • 20u00 - 1u00
  • 6 euro in voorverkoop - 8 euro aan de kassa
    Met dit ticket kan je vanaf 15 mei de expo Destination Sweetheart gratis bezoeken.

Na de T-Dansant wordt onze Loods een stijlvolle ballroom. De Sunrise Swing Band danst je de nacht in op de tonen van weleer en de Kings of Swing maken het feest af. Het Red Star Line Museum dompelt je zo onder in de euforische naoorlogse sfeer en blikt ook vooruit op Destination Sweetheart, een expo over liefde en migratie. Na de bevrijding volgden immers veel oorlogsbruiden hun geliefde Britse of Amerikaanse soldaat over de oceaan. Vanaf 15 mei kan je de liefdesverhalen komen ontdekken in onze Loods. Met je ticket kan je de expo gratis bezoeken.

Timing:

In samenwerking met The Antwerp Lindy Hoppers

Reserveer een ticket

 

Gids zoekt groep

Wil je graag op stap met één van onze museumgidsen maar heb je geen groep om te reserveren? Tijdens Erfgoeddag kan je individueel aansluiten voor een vrije rondleiding.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief