Antwerpen was lang de plek waar immigranten – vaak uit Oost-Europa – naartoe reisden om vanuit de haven met een schip van Red Star Line naar een nieuwe toekomst in Amerika te reizen. Tegenwoordig is Antwerpen voor veel migranten een eindbestemming. Op basis van de verhalen van toen, spreekt het museum ook over het nu, hier in Antwerpen en België.

Het Red Star Line Museum stelde samen met ervaren NT2-docenten lesmateriaal op om je bezoek in de les voor te bereiden en de groep te begeleiden bij hun bezoek aan het Red Star Line Museum.

Enkele reacties van vorige edities:

"Het was een fijne avond en ik wil het museum bedanken om het mogelijk te maken voor avondgroepen. Mijn avondgroep bestaat voornamelijk uit cursisten van Oost-Europese origine en zij vonden het fijn om hun woonplaatsen terug te vinden op de landkaarten, om Poolse namen te herkennen op passagierslijsten, enz.”  (Liliane)

"De cursisten vonden het super interessant en de meesten willen graag nog een keer terugkomen. De voorbereiding/handleiding om te gidsen was heel duidelijk.” (Kirsten)

“Het Red Star Line Museum laat niet onberoerd. Toen ik naar de film keek zat ik alleen in de zaal naast een Aziatische vrouw. Zij was geen cursiste van mij. De vrouw is naar buiten gegaan terwijl ze zich verontschuldigde omdat ze overmand werd door emoties.” (Aline)

Praktisch

Wat?

Exclusieve avondopening voor klassen inburgering en NT2
Deze activiteit is geschikt voor inburgerings- en NT2-studenten met niveau 2 
Niveau 2 voor Nederlands om te oefenen.

Wanneer?

Telkens van 18 tot 21 uur, op volgende dagen:

2022

Jan Feb Maa Apr Mei Jun
27/01 22/02 30/03 - 5/05 - 31/05 29/06
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
- - 29/09 25/10 30/11 15/12

Prijs?

Het bezoek is gratis voor schoolgroepen.

Hoe inschrijven?

Je leest er alles over via deze link.

Hulpmiddelen voor begeleiders en leerkrachten
2 dames en een heer kijken naar een derde dame, een vierde dame kijkt naar beneden
Ben je leerkracht NT2? Een aantal beeldverhalen kunnen een opwarmertje zijn als je (online) een gesprek wilt starten of als je wilt samenlezen met je cursisten. We bieden ook een buddywerking aan.
Kalender
foto: gezinsactiviteit in het Red Star Line Museum
Doe mee met de verschillende activiteiten in het Red Star Line Museum. Lezingen, workshops, rondleidingen, kinderateliers, voorstellingen ... Je vindt alles terug in onze activiteitenkalender.
Zie ook:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief