Terug naar profielen

 

"Ik zal de eerste keer dat ik op een kameel reed nooit vergeten. Het dier stond onverwacht op met zijn achterste poten, waardoor ik er bijna af was gevallen. Ondertussen lachte een strand vol mensen mij uit!"  

 

Mijn reis

Reisbestemming?
Marokko, Tanger

Reisperiode?
Van 29 juli tot 21 augustus

Reisgezelschap?
Mijn moeder, vader en jongere zus (14 jaar)

Vervoersmiddel?
Auto

Dit neem ik zeker mee!
Een Marokkaanse feestjurk. Ik weet nooit op voorhand of er een feest is, omdat we er vaak onverwachts worden uitgenodigd door de buren of door familie uit een andere stad. De laatste keer ben ik in een jeansbroek naar een trouwfeest moeten gaan, vanaf nu ben ik altijd voorbereid! 

 

Ik kijk uit naar:

De vele winkeltjes, het warme weer en het gevoel dat je een paar weken helemaal niets moet doen.

 

Mijn leukste herinneringen aan onderweg:

Een must-eat is te vinden in Madrid: een Marokkaans restaurant waar we onderweg steeds stoppen om uitgebreid te eten en te rusten. Het is dan nog zo’n 700 km naar Tanger, dus we kunnen dan wel een oppepper gebruiken. 

 

Het eerste wat ik doe na aankomst:

Het eerste wat ik doe is een dutje. Na enkele uren slaap voel ik mij meestal terug optimaal en begin ik met uitpakken. Het gevoel dat de vakantie eindelijk begonnen is ervaar ik pas als ik na de vermoeiende reis aankom in het huis van mijn oom in Tanger.

 

Het moeilijkste om op het einde van de vakantie achter te laten:

De zon en de warmte, omdat we deze meestal moeten missen in België. 

 

Mijn thuisgevoel:

In België, omdat er hier geboren en getogen ben. Er zijn altijd momenten dat je jezelf als Marokkaanse Belg nergens thuis voelt, maar over het algemeen is België mijn thuisbasis. Mijn familie en vrienden wonen hier en daar kan zelfs de Marokkaanse zon niet tegenop. 

Ga naar

Meld je aan voor onze nieuwsbrief