‘Red Star Line Museum vertelt’ brengt vier beeldverhalen uit haar collectie voor beginnende NT2-cursisten. Het zijn verhalen van vroeger. Het zijn verhalen van nu. Aan het einde van elk beeldverhaal volgt er een vraag. Zo kan je als cursist vanuit je eigen perspectief nadenken over het verhaal.

Ben je leerkracht NT2? De beeldverhalen kunnen een opwarmertje zijn als je online een gesprek wilt starten of als je wilt samenlezen met je cursisten. Je vindt ze ook op Youtube. Zo kan je ze makkelijk delen. Je kan cursisten ook vragen om naar de beeldverhalen te kijken, te luisteren en nadien de gesproken tekst uit te schrijven. Bij elk verhaal voorzien we een digitale folder met de uitgeschreven tekst en een aantal inhoudelijke en reflectieve vragen.

Zijn er cursisten die hun antwoord op de vraag of hun eigen verhaal willen delen met het museum? Aarzel niet om contact op te nemen via samuel.pinillos@antwerpen.be.

Taalniveau:

Niveau 1 voor Nederlands om te oefenen.

 
vrouw en 4 kinderen poseren frontaal voor de camera
Over een dochter die lang zonder familie in Antwerpen verblijft.
man en vrouw poseren met 8 kinderen voor de camera
Over een taartvorm en een wafelijzer in hun koffer.
jonge vrouw lacht en kijkt naar de naaimachine die voor haar staat
Over hoe muziek uit haar thuisland haar nooit loslaat en alles doet vergeten.
Foto van Fati en Peter
Over een vrouw en een man die van mekaar houden. Simpel. Over een vrouw die haar land verlaat voor de liefde. Niet zo simpel.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief