Rondleidingen

Het Red Star Line Museum biedt verschillende rondleidingen aan op maat van verschillende opleidingsniveaus en studiejaren. De rondleidingen sluiten aan bij de ontwikkelingsdoelen en eindtermen. 

Kleuteronderwijs: Kleuters aan het roer, recht door zee
 
Lager onderwijs: Post van ver
 
Secundair onderwijs: Een reis voor het leven? 
Via Antwerpen 
Op zoek naar Red Star Line (wandeling) 
Landverhuizers achterna (wandeling)
 
Volwassenenonderwijs,  
NT2:
Bestemming Antwerpen

Een gids reserveren

Een gids reserveer je via het platform Experience Antwerp. Klik hier.

Heb je problemen met het reserveren? Neem dan contact op met Experience Antwerp via info@experienceantwerp.be of +32 3 205 56 05 (www.experienceantwerp.be).

Upper Deck avonden

Tijdens de Upper Deck Avonden presenteert het Red Star Line Museum een verdiepende activiteit die aansluit bij het thema van de tijdelijke expo of de vaste presentatie. Het gaat om lezingen, filmvertoningen, artistieke performances ... Sommige initiatieven zijn zeker geschikt voor schoolgaande jongeren en worden ook overdag aangeboden. Hou de pagina Upper Deck Avonden in de gaten.

Gratis met De Lijn naar het museum

Via dynamOPWEG kan je gratis met bus of tram naar het Red Star Line Museum. Registreer je school en doe je aanvraag voor een rit enkele werkdagen voor het museumbezoek. Lees meer op http://www.cultuurkuur.be/subsidies

Op zoek naar een plek om boterhammetjes te eten voor/na het museumbezoek?

Van zodra de coronamaatregelen het toelaten, kan je met je eigen brooddoos in ons museumcafé 'Upper Deck' aan tafel schuiven. Maar de uitbater heeft wel graag dat de leerlingen dan een drankje bij de bar bestellen.

Ook bij onze buren van Stormkop kan je terecht, binnen of buiten. Wandel 5 min. over de Kattendijkbrug en ontdek deze wonderlijke plek. Ook hier zijn zelf gesmeerde boterhammen welkom, met dezelfde afspraak: graag minstens één drankje per leerling bestellen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief