Terug naar profielen

 

"7.30. Op dit uur is het station van Tanger al volop in beweging. “Destination ‘Marrakech!’, Destination ‘Marrakech!', roept de conducteur op het perron. Met ons kaartje in de hand stappen we de trein op. Een slome rit van ongeveer acht uur met een overstap in Casablanca. Onderweg lange haltes. Eindelijk! Na een rit van 21 uur komen we aan in het drukke station van het betoverende Marrakech. De zon is net ondergegaan. We zoeken naar een taxi. “Riad Dar Saba?”, Quartier Riad, Laarouss Derb Sidi Bouamer N°278, Marrakech  40000, Maghreb?  De eerste drie chauffeurs schudden hun hoofd en halen hun schouders op.  De vierde knikt en zegt dat hij ons in de buurt zal droppen. ‘Eh, in de buurt!?’ De riad ligt in een steeg diep in de oude madina en is niet bereikbaar per taxi. Daar staan we dan.  Met onze bagages. Twee vrouwen in één van de vele steegjes rond het beroemde magische plein Djemaa el Fna.  Op zoek naar Riad Dar Saba. Bijna verdwaald. Geroezemoes. Geen verlichting. Overal ogen. Steegje in, steegje uit. Voorbijgangers de weg vragen. De ene kent het niet, de andere wijst verder. Links, rechts, terug en rond. En dan duikt er eindelijk een bordje op:  Riad Dar Saba! Hongerig en heel erg blij kloppen we aan. De deur van de prachtig kalligrafische versierde deur gaat open. Alhamdoelilah!"

 

Mijn reis

Reisbestemming?
Marokko (Tanger & omgeving en Al Hoceima)

Reisperiode?
Van 2 tot 22 augustus

Reisgezelschap?
Mijn zus

Vervoersmiddel?
Vliegtuig

Dit neem ik zeker mee!
Mijn fototoestel! Ik hou ervan om random foto's te nemen.

 

Ik kijk uit naar:

De typische geur van Marokko opsnuiven zodra ik uit het vliegtuig stap. Het is al drie jaar geleden dat ik Marokko heb bezocht. Zodra ik Marokko ruik, het geroezemoes hoor en het magische licht van Marokko in mijn ogen schijnt, voelt het een beetje als thuiskomen. 

 

Mijn leukste herinneringen aan onderweg:

Ik heb nostalgische gevoelens voor Marokko. Als ik aan reizen naar Marokko denk, dan denk ik aan de grote terugkeer in de zomer als kind. Samengepropt in de auto met broers en zussen. De grote solidariteit onder de reizende Marokkanen onderweg. Slapen en koffie halen bij tankstations. De Franse toiletten. De lekkerste gerechten die moeder in een oogopslag bij elkaar toverde. Van Marokkaanse thee tot tagines op de blauwe Primagaz. De overvolle veerboot nemen en erg enthousiast worden als je Marokko in de verre verte ziet.

 

Het eerste wat ik doe na aankomst:

Rondom kijken, de warme geur opsnuiven, het land begroeten en een taxi roepen.

 

Het moeilijkste om op het einde van de vakantie achter te laten:

De zon.

 

Mijn thuisgevoel:

Ik voel me thuis in Marokko en in België. In België ben ik geboren en opgegroeid. Hier heb ik mijn vrienden, familie en mijn leven. In Marokko liggen mijn roots.

 

Ga naar

Meld je aan voor onze nieuwsbrief