Ga terug naar 'met de klas naar het museum'

Lager onderwijs

Dinska Bronska neemt je leerlingen mee op stap. Onderstaande brochure wijst de weg. Vermeld bij het reserveren van je bezoek dat je de bijhorende postkaartjes wil gebruiken. De onthaalmedewerkers leggen ze dan voor jou klaar.

Brochure Dinska Bronska

Derde graad secundair onderwijs

Welke impact heeft migratie op een persoon, een familie? Een museumbezoek zet leerlingen aan om hierover na te denken. Het aanvullend lesmateriaal daagt ze uit om op zoek te gaan naar een migratieverhaal in de eigen familie of omgeving. Het materiaal bestaat uit een leerkrachtenbundel, een handleiding voor het museumbezoek, kopieerbladen voor de leerlingen en beeldmateriaal. Je kan het hier dowloaden:

Rond het thema ‘rootszoekers’ heeft het museum en apart lespakket dat bestaat uit 3 onderdelen: een voorbereidende les waar leerlingen een Pinterest-bord voor zichzelf en een familielid maken, een uitgewerkte rondleiding zodat je als leerkracht zelf kan gidsen in het museum en inspiratie voor naverwerking. Lees meer over dit thematisch scholenaanbod.

NT2, eerste en tweede richtgraad

Bezoek met de cursisten het museum en spreek op basis van de verhalen van de landverhuizers over hun verhalen. Het aanvullend lesmateriaal helpt je met het voorbereiden van het museumbezoek en biedt inspiratie om aan de slag te gaan met de verhalen van de cursisten. De verhaalboekjes en kaartjes die je tijdens de rondleiding gebruikt, druk je op voorhand af.

Laat je graag je NT2-cursisten zelf zoveel mogelijk aan het woord? Bezoek onze vaste presentatie met de handleiding ‘Kijk en vertel’. Deze handleiding is uitgewerkt voor buddy-werkingen, maar ze is ook geschikt voor groepen. Hoe je cursisten de werken uit de collectie zien, interpreteren en erover spreken, staat centraal. Niet het Red Star Line verhaal dat een gids je zou vertellen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief