In het museum laten we jongeren nadenken over de fundamentele keuzes die migratie met zich meebrengt. Over beslissingen die soms definitief zijn en de impact van die beslissingen op het hele gezin. Het zijn thema’s die ook vandaag nog relevant zijn. Het Red Star Line Museum is een ideale bestemming voor een verrassende klasuitstap rond een boeiend en actueel onderwerp. Het verhaal van rederij Red Star Line en haar passagiers is een uitstap naar het verleden en een ontmoeting met het heden. Kies voor één van onze twee interactieve rondleidingen met gids.

Wil je zelf aan de slag met je leerlingen?  Als leerkracht kun je zelf je leerlingen rondleiden. Het museum werkte lesmateriaal en enkele handleidingen uit. Met een leerkrachtenbundel, handleiding, kopieerbladen en beeldmateriaal laat je leerlingen nadenken over de impact van migratie op een persoon en een familie.

TIPS:

  • Schoolgroepen kunnen het museum gratis bezoeken. 
  • Tijdens de Upper Deck Avonden presenteert het Red Star Line Museum een verdiepend programma dat aansluit bij het thema van de tijdelijke expo of de vaste presentatie. Het gaat om lezingen, filmvertoningen, artistieke performances ... Sommige initiatieven zijn zeker geschikt voor schoolgaande jongeren. Hou de pagina Upper Deck Avonden in de gaten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief