Haal meer uit je bezoek
Foto: bezoekers in het museum
Het hele jaar door valt er in het Red Star Line Museum wel iets te beleven voor families met kinderen.
Bekijk alle mogelijkheden om in groep, met of zonder gids, het museum te bezoeken.
Een gids neemt de klas mee op avontuur door het museum en/of de stad. Onderweg ontmoet je de passagiers van de Red Star Line.
Foto: Frederik Beyens
Rondleiding
zondag 25 april 2021 van 13:30 tot 15:00
Individuele bezoekers
Hoor je graag één van onze museumgidsen vertellen, maar kan je niet aansluiten bij een groepsrondleiding? Dan is dit iets voor jou.
Evenementen
Verjaardagsfeestje in Upper Deck
Een keileuk verjaardagsfeest voor je kind en zijn vriendjes in het Red Star Line Museum. Met een gids gaan ze op pad door het museum, ze maken een stop motion filmpje en worden daarna verwend in het museumcafé.
Taaloefenkansen
Verhaal
We bieden leerkrachten NT2 een online alternatief om samen met hun cursisten met verhalen uit het museum aan de slag te gaan.
Zohra kiest muziek
Welke muziek uit je thuisland luister jij vaak? Welke muziek doet jou alles vergeten? Laat het ons weten. We verzamelen alle muziek en maken er een mooie playlist van. Maar luister eerst naar het verhaal van Zohra.
Foto: bezoekers in het museum
‘Kijk en vertel’ is een handleiding voor buddywerkingen met een focus op taaloefenkansen voor anderstaligen.
Oproep
Enveloppe uit 1919
Museum zkt brieven
Eind 19e en begin 20ste eeuw trokken heel wat Vlamingen naar de Verenigde Staten in de hoop op een beter leven. Ze schreven brieven naar het thuisfront om hen van hun avontuur op de hoogte te houden. Samen met VUB-doctoraatonderzoekster Yasmin Crombez is het museum op zoek naar deze brieven.
Voor bedrijven
Wil je jouw personeel of klanten eens extra in de watten leggen? Ben je op zoek naar een culturele teambuilding voor je medewerkers? Wil je eer betonen aan Antwerpen en haar haven, die voor zoveel mensen de opstapplaats was naar een nieuw leven? Je bent bij het Red Star Line Museum op de juiste plek.
Foto: Victoriano Moreno
Je kan het Red Star Line Museum afhuren na de openingsuren voor een eigen evenement. Er zijn verschillende formules en prijzen.
Om thuis te doen

Als je niet in het museum terecht kunt, zijn er toch nog altijd leuke dingen die je thuis kan doen.

spelende kinderen op het dek
Een feestje bouwen als we binnen moeten blijven, kan dat wel? Natuurlijk! In een paar stappen leren we je hoe je van thuis uit ook een fantastisch feest kan bouwen, zoals ze dat vroeger aan boord van de Red Star Line schepen deden!
foto van scheepsdek
Varen op zee mogen we nu even niet. Maar het zee-gevoel kan je ook thuis nabootsen!
Kalender
foto: gezinsactiviteit in het Red Star Line Museum
In het Red Star Line Museum kan je dikwijls deelnemen aan verschillende activiteiten. Lezingen, workshops, rondleidingen, voorstellingen ... Je vindt alles terug in onze kalender.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief