dinsdag 15 oktober 2019 van 18:00 tot 21:00
Volwassenenonderwijs: NT2

Antwerpen was lang de plek waar immigranten – vaak uit Oost-Europa – naartoe reisden om vanuit de haven met een schip van Red Star Line naar een nieuwe toekomst in Amerika te reizen. Tegenwoordig is Antwerpen voor veel migranten een eindbestemming. Op basis van de verhalen van toen, spreekt het museum ook over het nu, hier in Antwerpen en België.

Het Red Star Line Museum stelde samen met ervaren NT2-docenten lesmateriaal op om uw bezoek in de les voor te bereiden en de groep te begeleiden bij hun bezoek aan het Red Star Line Museum.

Enkele reacties van vorige edities:

"Het was een fijne avond en ik wil het museum bedanken om het mogelijk te maken voor avondgroepen. Mijn avondgroep bestaat voornamelijk uit cursisten van Oost-Europese origine en zij vonden het fijn om hun woonplaatsen terug te vinden op de landkaarten, om Poolse namen te herkennen op passagierslijsten, enz.”  (Liliane)

"De cursisten vonden het super interessant en de meesten willen graag nog een keer terugkomen. De voorbereiding/handleiding om te gidsen was heel duidelijk.” (Kirsten)

“Het Red Star Line Museum laat niet onberoerd. Toen ik naar de film keek zat ik alleen in de zaal naast een Aziatische vrouw. Zij was geen cursiste van mij. De vrouw is naar buiten gegaan terwijl ze zich verontschuldigde omdat ze overmand werd door emoties.” (Aline)

Praktisch

Wat?
Exclusieve avondopening voor klassen inburgering en NT2

Wanneer?
27 november en 19 december 2018 en 27 februari, 28 maart, 2 en 22 mei, 20 juni, 15 oktober, 20 november en 10 december 2019, telkens van 18 tot 21 uur

Prijs?
Het bezoek is gratis voor schoolgroepen.

Verloop?
Je meldt je in het museum aan op het aanvangsuur. (Je hebt de keuze uit 18.30, 18.45, 19, 19.15 of 19.30 uur). Per tijdsblok worden, afhankelijk van het aantal deelnemers, 2 à 3 groepen toegelaten.

Een rondleiding met gids is niet mogelijk. Leerkrachten leiden zelf rond aan de hand van het lesmateriaal van het Red Star Line Museum. Het lesmateriaal ontvang je bij bevestiging van de reservering.

Reserveren is verplicht en kan via deze link. Je reservering wordt bevestigd via mail, waarbij je ook meteen het lesmateriaal ontvangt. Zonder deze bevestiging is je reservatie niet geldig.

Heb je nog inhoudelijke vragen? Dan kan je altijd terecht bij Nadia Babazia via nadia.babazia@antwerpen.be

Meld je aan voor onze nieuwsbrief