donderdag 01 oktober 2020 van 18:00 tot 21:00
Individuele bezoekers, Volwassenenonderwijs: NT2

Antwerpen was lang de plek waar immigranten – vaak uit Oost-Europa – naartoe reisden om vanuit de haven met een schip van Red Star Line naar een nieuwe toekomst in Amerika te reizen. Tegenwoordig is Antwerpen voor veel migranten een eindbestemming. Op basis van de verhalen van toen, spreekt het museum ook over het nu, hier in Antwerpen en België.

Het Red Star Line Museum stelde samen met ervaren NT2-docenten lesmateriaal op om uw bezoek in de les voor te bereiden en de groep te begeleiden bij hun bezoek aan het Red Star Line Museum.

Enkele reacties van vorige edities:

"Het was een fijne avond en ik wil het museum bedanken om het mogelijk te maken voor avondgroepen. Mijn avondgroep bestaat voornamelijk uit cursisten van Oost-Europese origine en zij vonden het fijn om hun woonplaatsen terug te vinden op de landkaarten, om Poolse namen te herkennen op passagierslijsten, enz.”  (Liliane)

"De cursisten vonden het super interessant en de meesten willen graag nog een keer terugkomen. De voorbereiding/handleiding om te gidsen was heel duidelijk.” (Kirsten)

“Het Red Star Line Museum laat niet onberoerd. Toen ik naar de film keek zat ik alleen in de zaal naast een Aziatische vrouw. Zij was geen cursiste van mij. De vrouw is naar buiten gegaan terwijl ze zich verontschuldigde omdat ze overmand werd door emoties.” (Aline)

Praktisch

Wat?
Exclusieve avondopening voor klassen inburgering en NT2
Deze activiteit is geschikt voor inburgerings- en NT2-studenten met niveau 2  

Wanneer?

Telkens van 18 tot 21 uur, op volgende dagen:

2020
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
      1 26  
2021
Jan Feb Maa Apr Mei Jun
27 25 24 28 27 24
Jul Aug Sep Okt Nov Dec
    29 28 23 15

Prijs?

Het bezoek is gratis voor schoolgroepen.

Verloop?
Je meldt je in het museum aan op het aanvangsuur. (Je hebt de keuze uit 18.30 u., 18.45 u., 19 u., 19.15 u. of 19.30 u). Per tijdsblok worden, afhankelijk van het aantal deelnemers, 2 à 3 groepen toegelaten.

Een rondleiding met gids is niet mogelijk. Leerkrachten leiden zelf rond aan de hand van het lesmateriaal van het Red Star Line Museum. Het lesmateriaal ontvang je bij bevestiging van de reservering.

Reserveren is verplicht en kan via deze link. Je reservering wordt bevestigd via mail, waarbij je ook meteen het lesmateriaal ontvangt. Zonder deze bevestiging is je reservatie niet geldig.

Heb je nog inhoudelijke vragen? Dan kan je altijd terecht bij Nadia Babazia via nadia.babazia@antwerpen.be

Meld je aan voor onze nieuwsbrief