Met de kinderen

In verschillende Antwerpse musea mogen kinderen jonger dan 12 jaar gratis binnen. U kunt nooit vroeg genoeg beginnen met hen te laten kennismaken met cultuur! Musea bieden kunst en geschiedenis op kinderniveau door invulblaadjes, knutselopdrachten, enz. Op de website of aan de museumbalie vindt u meer informatie over het familieaanbod.

Met tieners en studenten

Daag uw tiener uit door hem het museumbezoek te laten plannen, dat levert vast een boeiende uitstap op! Jongeren voelen zich meteen thuis in een museum dankzij de multimedia die het bezoek een interactieve belevenis maken. Kost voor jongeren tussen 12 en 26 jaar is 6€.

Ook voor studenten komt het goed uit dat het museum een aangepast tarief heeft, want het kotleven is vaak erg duur. Met een cultuurcheque van de hogeschool of universiteit kunnen zij voor een greintje naar het museum, de cinema, de opera, etc. Aan cultuur doen is dan ook een goede manier om de studiestress af te schudden. Wie trouwens rustig wil studeren, kan terecht in het Museum Plantin-Moretus, het Rubenarium en de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Studenten mogen er ook naslagwerken raadplegen.

 

Gratis naar het museum

Op normale dagen betalen volwassenen 8 euro in veel Antwerpse musea, maar wie het slim speelt, gaat helemaal gratis. Het lijkt een goed bewaard geheim: op de laatste woensdag van de maand mag iedereen vrij het museum binnen. Dit geldt voor de musea in de koepel van Musea & Erfgoed zoals het MAS, het Red Star Line Museum en Museum Plantin-Moretus. Denk er wel aan dat u in sommige best reserveert.

Het Middelheimmuseum is heel het jaar door gratis open. Met meer dan 200 beelden in zijn vaste collectie en nog 200 kunstwerken in tijdelijk bezit, bent u wel even zoet in dit openluchtmuseum. Bovendien kunt u er genieten van de natuur en tussen de beeldhouwwerken picknicken.

Bent u Antwerpenaar maar hebt u nog geen A-kaart? Vraag er snel een aan, want voor 3 euro opstartkosten kunt u gratis een keer naar het zwembad, naar een voorstelling in een cultureel centrum en meer. Daarenboven hebt u vrije toegang tot de permanente collecties van Musea & Erfgoed.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief