European Museum of the Year Award 2015

Het Rijksmuseum in Amsterdam won de hoofdprijs gisteren, het Red Star Line Museum kreeg één van de Special Commendations. De EMYA-jury prijst het Red Star Line Museum vooral omwille van de manier waarop het een gevoelig en brandend actueel onderwerp als migratie duidt in een historisch kader en voor de menselijke insteek die daarbij gekozen wordt.

 

Prijzenbeest

Ondertussen telt het museum meer dan 270.000 bezoekers sinds de opening in september 2013. Het museum viel al meermaals in de prijzen. In 2014 nam het museum de Flanders Tourism Award voor Beste Toeristische Attractie in ontvangst. Bij het uitreiken van de Museumprijzen 2014 bezorgde een enthousiast publiek het Red Star Line Museum de Publieksprijs en het museum nam ook de Wablieft-prijs voor duidelijk taalgebruik in ontvangst.

 

Internationalie erkenning

Meer internationale erkenning voor het museum verwachten we deze week vanuit New York. Op 19 mei worden op Ellis Island tijdens een plechtige gala-avond de jaarlijkse Ellis Island Family Heritage Awards uitgereikt: een onderscheiding voor de meest succesvolle Amerikaanse immigranten of hun nakomelingen. Een van de drie laureaten dit jaar is de Belgisch-Amerikaanse modeontwerpster Diane von Furstenberg, die als godmother en ambassadrice vanaf het begin nauw betrokken was bij de opstart van het Red Star Line Museum. Niet alleen nodigde zij schepen Heylen uit als haar gast op de prijsuitreiking, die laatste zal er meteen ook een samenwerkingsovereenkomst ondertekenen tussen het Ellis Island Immigration Museum en het Red Star Line Museum voor de tentoonstelling Via Antwerp die op 26 mei volgend jaar opent op Ellis Island.

 

 

Meer over de European Museum of the Year Award op www.europeanmuseumforum.info

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief