Aan het einde van het tentoonstellingsparcours ziet u vier computerschermen. Dit zijn de toegangspoorten tot de schatkamer van het museum: het digitale Magazijn.

In dit Magazijn worden de digitale collecties van het Red Star Line Museum bewaard en gepresenteerd. Een schatkist waarin u als bezoeker mag rondneuzen, gegevens ordenen naar uw smaak of informatie verzamelen die u interesseert.

Het Magazijn onthult op eenvoudige vraag meer informatie over de historische context, de schepen van Red Star Line of het leven aan boord. Het deelt ook de persoonlijke verhalen van de passagiers met u.

U kunt op zoek gaan naar familieleden of naamgenoten die ooit zijn geëmigreerd: in de databank vindt u meer dan 100.000 persoonsfiches van Belgische emigranten. Deze fiches worden aangevuld met gegevens uit buitenlandse databanken, waarvan sommigen voor het eerst worden ontsloten.

 

Deel uw verhaal

Maar de verhalencollectie is nog lang niet volledig! Ook u kunt uw verhaal delen met het Red Star Line Museum. Dat kan in het museum, of online via het digitale Magazijn.

Red Star Line Museum heeft de ambitie het collectief geheugen van migratie vroeger en nu te worden. Heeft u een verhaal? Vertel het ons in het Magazijn. Of het nu om een historisch verhaal gaat, over een voorouder of familielid, of een actueel verhaal, wij koesteren het en redden het van de vergetelheid.

Schrijf hier uw verhaal

De ontsluiting van de databank met persoonsgegeven van Belgische emigranten werd mogelijk gemaakt dankzij de welwillende medewerking van Familiekunde Vlaanderen vzw.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief