Ga terug naar 'met de klas naar het museum'

Lager onderwijs

Dinska Bronska neemt je leerlingen mee op stap. Onderstaande brochure wijst de weg. Vermeld bij het reserveren van je bezoek dat je de bijhorende postkaartjes wil gebruiken. De onthaalmedewerkers leggen ze dan voor jou klaar.

Brochure Dinska Bronska

Derde graad secundair onderwijs

Welke impact heeft migratie op een persoon, een familie? Een museumbezoek zet leerlingen aan om hierover na te denken. Het aanvullend lesmateriaal daagt ze uit om op zoek te gaan naar een migratieverhaal in de eigen familie of omgeving. Het materiaal bestaat uit een leerkrachtenbundel, een handleiding voor het museumbezoek, kopieerbladen voor de leerlingen en beeldmateriaal. Je kan het hier dowloaden:

Bij de presentatie 'Rootszoekers' hoort een apart lespakket dat bestaat uit 3 onderdelen: een voorbereidende les waar leerlingen een Pinterest-bord voor zichzelf en een familielid maken, een uitgewerkte rondleiding zodat je als leerkracht zelf kan gidsen en inspiratie voor naverwerking. Lees meer over dit scholenaanbod voor 'Rootszoekers'.

NT2, eerste en tweede richtgraad

Bezoek met de cursisten het museum en spreek op basis van de verhalen van de landverhuizers over hun verhalen. Het aanvullend lesmateriaal helpt je met het voorbereiden van het museumbezoek en biedt inspiratie om aan de slag te gaan met de verhalen van de cursisten. Vermeld bij het reserveren hoeveel verhaalboekjes je nodig hebt. De onthaalmedewerkers leggen ze voor je klaar of je kan ze zelf kopiëren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief