Het Red Star Line Museum bevindt zich in de oude gebouwen van de Red star Line rederij aan de Scheldekaaien waar de stoomschepen destijds aanmeerden.

Wanneer is het museum open?

Het museum is geopend:

  • van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur. Op 24 en 31 december sluit het museum uitzonderlijk om 16 uur.

​Het museum is gesloten:

  • elke maandag, met uitzondering van Paasmaandag en Pinkstermaandag
  • op 1 januari, 1 mei, O.L.H.-Hemelvaart, 1 november en 25 december

Om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen, is het Red Star Line Museum gesloten, alvast tot en met 19 april 2020. Alle evenementen in het museum tot eind april worden geannuleerd. Bezoekers die een ticket gekocht hebben, krijgen een persoonlijk bericht. 

Lees hier alle maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

Hoe geraak je er?

Met de fiets

Er is een fietsenstalling voorzien voor de museumingang en op de hoek van de Rijnkaai en de Montevideostraat.

Met de Vélo
Vlak naast het museum is er een Vélo-station, aan de Rijnkaai. Meer informatie op www.velo-antwerpen.be.

Met de tram

  • Tram 7 (Mortsel - Eilandje) tot aan eindhalte MAS. (450 meter wandelen)
  • Tram 24 (Silsburg - Havenhuis) tot aan eindhalte Londen. (600 meter wandelen).
  • Tram 1 (P+R Luchtbal - Zuidstation) tot aan halte Noorderplaats. Vanaf hier wandel je op 15 minuten tot aan het museum.

Voor de dienstregeling, kijk op de website van De Lijn

Met de auto

Zet je wagen op de betaalparking Rijnkaai (Waagnatie - Rijnkaai 33) of in de omgeving van het museum (betalend, behalve op zon- en feestdagen). Let op: de hele Antwerpse binnenstad en Linkeroever ligt in een lage-emissiezone is. Voertuigen die te veel roet en fijnstof uitstoten, mogen de lage-emissiezone niet inrijden. Meer informatie over de lage-emissiezone in Antwerpen vind je op www.slimnaarantwerpen.be/LEZ 

Met de trein

In het Centraal Station van Antwerpen neem je in de premetro tram 9 of 15 richting Linkeroever, tot aan halte Meir. Verlaat het premetrostation via de uitgang ‘Sint-Katelijnevest’ en neem bovengronds tram 7 tot aan de eindhalte MAS. Van daaruit wandel je naar het Red Star Line Museum. De dienstregeling van de treinen vind je terug via www.nmbs.be

Met touringcar
Touringcars kunnen de bushaltes aan de Rijnkaai ter hoogte van het museum als tijdelijke stopplaats gebruiken. De parking voor touringcars bevindt zich aan Kaai 19 (Plantinkaai).

Met de waterbus over de Schelde
De waterbus vormt een handige verbinding tussen Hemiksem en Lillo met o.a. tussenstops in Kruibeke, Zwijndrecht, Sint-Anna en het Steenplein (afvaarten elk half uur). Kom je van Linkeroever, dan kan je ook de overzet nemen. Alle praktische info zoals tarieven en vertrektijden, vind je op dewaterbus.be.

Het Eilandje is een buurt in volle ontwikkeling. Dat kan de bereikbaarheid van het museum soms beïnvloeden. Raadpleeg www.noorderlijn.be en www.slimnaarantwerpen.be voor de meest actuele informatie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief