Het Red Star Line Museum ontving in 2015 het kwaliteitslabel als erkend museum, waarmee de Vlaamse Gemeenschap de kwaliteitsvolle werking van het museum erkent. Het museum werd eerder al bekroond met de publieksprijs Museumprijs 2014 en een eervolle vermelding tijdens de European Museum of the Year Award in 2015.

Vandaag krijgt het Red Star Line Museum de erkenning van de collega’s uit de cultureel erfgoedsector. De jury was van oordeel dat de exemplarische werking en de innovatieve aanpak nogmaals in de bloemetjes mogen worden gezet.
 

Erkenning van collega's

Afscheidnemend directeur Luc Verheyen is blij met deze erkenning van de collega’s: “Dat de meeste bezoekers van het museum genieten of erdoor geraakt worden, dat merken we dagelijks. Maar dit is applaus van onze collega’s in de museum- en erfgoedsector. En dat is toch een extra hart onder de riem voor de verdere uitbouw van de museumwerking.”

Het Red Star Line Museum zal de geldprijs inzetten in het opleiden van veldwerkers in “oral history- en interviewtechnieken”. Vanaf 2017 wil het Red Star Line Museum zijn collectie migratieverhalen uitbreiden met diepte-interviews van nieuwe Vlamingen die de afgelopen 70 jaar als kind op de vlucht naar België zijn gekomen. De interviews zullen worden afgenomen door mensen uit deze gemeenschappen zelf.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief