Wat houdt een tijdsblok in?

 
 
 
 
 
 
 
 

Wat houdt een tijdsblok in?

Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, is een vrije toegang tot het museum niet mogelijk. Om die reden laat het museum een maximum aantal bezoekers toe tijdens vaste tijdsblokken. Met een online ticket heb je recht op een eenmalig bezoek aan het museum op de datum en het tijdstip dat vermeld staat op het ticket.

Respecteer het tijdsblok dat op je ticket staat. Je betreedt het museum ten laatste op het einde van het gekozen tijdsblok. Hierdoor voorkomen we lange wachttijden en kan ‘social distancing’ in het museum gegarandeerd worden.

Kan ik alleen een ticket online kopen? 

Ja. Het is alleen mogelijk om een ticket online te kopen. Zo vermijden we zoveel mogelijk contact. Daarom worden er geen tickets verkocht aan de balie.

Bewaar je ticket goed en breng het mee als je naar het museum komt.

Alleen bezoekers met een geldig ticket en legitimatiebewijs krijgen toegang tot het museum. Ook bezoekers die recht hebben op gratis toegang (bv. kinderen en pashouders), dienen een ticket online te reserveren.

Ticketverkoop aan de balie is momenteel niet mogelijk.

Hoe reserveer ik een ticket?

Je kan online een ticket reserveren op de pagina 'Praktische info' met de knop ‘Koop tickets’. Je komt automatisch in de webshop terecht:

  • Selecteer een datum en een tijdsblok.
  • Kies het aantal tickets per beschikbaar tarief.
  • Klik op ‘voeg toe aan winkelwagen’.
  • Meld je aan en betaal je tickets.

Nadat je betaling succesvol is voltooid, ontvang je automatisch je ticket via e-mail.

Je kan je ticket ook downloaden bij ‘historiek en overzichten’ in je profielpagina in de webwinkel van de stad Antwerpen.

Heb je nog geen account? Maak dan eerst een profiel aan via ‘Registreren als nieuwe gebruiker’.

Wie moet een tijdsblok reserveren? 

Iedereen die het museum wilt bezoeken, moet een tijdsblok reserveren.

Heb je een kortingskaart (bv. A-kaart, Museumpas, Antwerp City Card, lerarenkaart of andere), dan moet je ook online een tijdsblok reserveren. Deze kaarten worden zoals gebruikelijk gescand aan de ingang. Ook als je recht hebt op gratis toegang (bv. kinderen en pashouders), dien je een ticket te reserveren.

Moet ik voor mijn kind ook een ticket reserveren? 

Ja. Ook kinderen hebben een ticket nodig om het museum te bezoeken.

Staan de datum en het tijdsblok vermeld op mijn ticket? 

Ja. Zowel op het ticket als in je bevestigingsmail staan de datum en het aanvangsuur vermeld. Respecteer het uur van aankomst en kom op tijd naar het museum.

Ik heb een ticket met een tijdsblok, maar kom eerder/later, kan dat?

Het museum laat een maximum aantal bezoekers toe. Respecteer je gekozen tijdsblok en kom op tijd. Indien je te laat komt, kunnen we je toegang tot het museum niet garanderen. We stellen hierbij de veiligheid van alle bezoekers en medewerkers voorop.

Kan ik mijn ticket omruilen of geld terugkrijgen?

Er is geen terugbetaling of omruiling mogelijk. Het doorverkopen, misbruiken of namaken van tickets is verboden.

Moet ik het ticket afdrukken?

Je mag je ticket afdrukken, maar je kan het ook bij de ingang op je smartphone tonen. Zorg ervoor dat de barcode duidelijk is en de schermverlichting fel genoeg.

Als je een kortingspas hebt (bv. A-kaart, Museumpas, Antwerp City Card, lerarenkaart of andere), moet je deze ook te tonen. Hou zeker je ticket en legitimatiebewijs bij de hand voor een vlotte toegang.

Kan ik in groep het museum bezoeken en/of een rondleiding boeken?

Vanaf 1 juli zijn er opnieuw groepsbezoeken mogelijk, met of zonder gids. 

 

Coronamaatregelen

Je welzijn staat voorop, daarom zorgen wij voor een veilige omgeving. Lees goed de instructies op de infoschermen en volg de raadgevingen van de museummedewerkers op.
Bereid je voor op je bezoek en lees vooraf de maatregelen op de website: redstarline.be/coronavirus.

Wij wensen je een fijn bezoek.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief