Het verhaal van de Red Star Line en Antwerpen zijn met elkaar verbonden. De rederij en haar passagiers waren in de periode 1872 - 1934 erg aanwezig in de stad. In de beste jaren van de maatschappij vertrokken iedere week twee schepen. Wekelijks trokken 4.000 landverhuizers van het Centraal Station naar de Rijnkaai. De meesten kwamen uit kleine dorpjes in Oost-Europa. Zij keken hun ogen uit in de grote stad. Maar ook de Antwerpenaars wisten niet altijd wat te denken van deze exotische mensenstroom.

Antwerp Museum App

Vandaag zijn de sporen van dit verhaal zo goed als verdwenen. Het Red Star Line Museum brengt ze echter terug tot leven. Met de Antwerp Museum App wandelt u door de stad en beleeft u haar zoals de landverhuizers dat deden. Net als hen vertrekt u aan het Centraal Station en eindigt u aan de Schelde waar de schepen van de Red Star Line vertrokken.

Volg de stadswandeling 'Volg het spoor van de landverhuizers' in de Antwerp Museum App. Met historische getuigenissen en beeldmateriaal. De wandeling is ongeveer 4 kilometer lang en loopt van het centraal station tot aan het museum. 

Download

Download de Antwerp Museum App op uw smartphone.

  • Open de app store op uw smartphone en zoek naar Antwerp Museum App.
  • Surf met uw smartphone naar www.antwerpmuseumapp.com.  Klik op de button 'Download' bovenaan uw scherm.
  • Of scan deze QR-code:

Scan deze QR code om de Antwerp Museum App te downloaden op uw smartphone

Meer info

Meer info over de Antwerp Museum App vindt u op www.antwerpmuseumapp.com.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief