1. Red Star Line kruipt onder uw huid. U hoort, uit eerste hand, verbazingwekkende verhalen van mensen op zoek naar een beter bestaan aan de andere kant van de oceaan.
  2. Locatie, locatie, locatie. Geen betere plek om in de voetsporen van de landverhuizers te treden als in de voormalige havenloodsen van Red Star Line, waar passagiers werden voorbereid op hun trip overzee.
  3. Word wijs. Uw kennis over 19e en 20ste eeuwse emigratie van Europa naar Amerika krijgt een grondige update.
  4. Beleven en delen. Onderga bijna lijfelijk de ervaringen van de ‘fortuinzoekers’ op weg naar een beter leven overzee. Heeft u zelf ervaring met migratie, of hoorde u verhalen van ouders of grootouders, dan is dit dé plek om ze met andere bezoekers te delen.
  5. Migratie en mobiliteit zijn van altijd en overal. De geschiedenis van de mensheid is erop gebaseerd. De persoonlijke verhalen van migranten geven die geschiedenis een gezicht.
  6. Zonder Red Star Line geen ‘White Christmas’. Componist Irving Berlin maakte als jonge snaak de overtocht naar de States. Ontdek ook de verhalen van andere ‘grote’ reizigers als Albert Einstein of Golda Meir.
  7. Geen museum zonder kunst. Het werk van lokale kunstenaars als Eugeen van Mieghem – die als geen ander het leven aan de havenkaaien wist te vatten – wordt samen met andere unieke stukken uit de 19e eeuw gepresenteerd. En aangevuld met recent werk van Belgische kunstenaars zoals Hermans Selleslags of Hans Op de Beeck, die werk speciaal op maat van het museum maakten.
  8. Kers op de taart. Op het einde van uw bezoek leidt een toren, in de vorm van de schoorsteen van een schip, naar een prachtig uitzicht over de omgeving. Met een beetje verbeelding ziet u de passagiers aan boord gaan van de indrukwekkende oceaanstomers die vlakbij aanmeerden. Hun laatste blik op Antwerpen, was die op de bocht in de Schelde.
  9. Ontmoet de buren. Het museum ligt in het hartje van het oude havenkwartier. Recent gerenoveerd en nu een van de meest aantrekkelijke wijken in de stad.
  10. Opstap naar Antwerpen. Of u van geschiedenis, cultuur, shoppen of lekker eten houdt, op wandelafstand van het museum wachten ontdekkingen naar ieders smaak.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief