Er zijn allerlei mogelijkheden om te geven. Dat hangt uiteraard af van jouw persoonlijke situatie.

Hoe schenk je?

Via een gift

Je kunt onmiddellijk een gift storten via een eenvoudige bankoverschrijving. De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking en giften op het rekeningnummer IBAN BE10 0000 0000 0404, BIC BPOTBEB1, met vermelding ‘Project L82.005’, zijn fiscaal aftrekbaar vanaf €40 (Art. 104 WIB).

Lees meer over giften aan een erfgoeddoel op www.erfgoeddoel.be . Giften aan een erkend goed doel worden afgetrokken van uw inkomsten waarover je belasting moet betalen. Je krijgt het jaar nadien een fiscaal attest. Van jouw gift krijg je ongeveer de helft terug van de fiscus.

 

Via een object of een verhaal

Overweeg je een schenking van een Red Star Line gerelateerd object aan het museum? Indien je een historisch object in bezit hebt en dit graag een plaats wil geven in de Red Star Line Museum collecties, kun je contact opnemen met redstarline@stad.antwerpen.be of tel +32 3 298 27 70. Het museumteam bekijkt dan graag samen met jou of het object voldoet aan de criteria.

Het Red Star Line Museum zoekt ook mensen die hun persoonlijke Red Star Line verhaal met ons en andere geïnteresseerden willen delen. Door authentieke verhalen te vertellen, wil het museum de migratiegolf naar Amerika een menselijk gezicht geven. Je kunt jouw familieverhalen delen ter plaatse in het museum of via ‘Het Magazijn’.

 

Via een nalatenschap

Je kunt het Red Star Line Museum opnemen in jouw testament, naast jouw wettelijke erfgenamen. Een legaat (een bepaald bedrag, een roerend of onroerend goed uit jouw nalatenschap) nalaten aan het Red Star Line Museum kost vandaag niets, maar zal extreem waardevol zijn voor het Red Star Line Museum in de toekomst. Je laat bovendien een herinnering na.

Interessant is ook de techniek van het duo-legaat: je laat een som of een bepaald goed na aan jouw wettelijke erfgenaam en een andere som of goed aan een (erf)goed doel. Het erfgoeddoel betaalt dan zowel de eigen successierechten als deze van jouw wettelijke erfgenaam. Zo houdt je wettelijke erfgenaam er netto meer aan over. Lees meer op www.testament.be.

Als je beslist om via jouw testament een legaat na te laten aan het Red Star Line Museum, raden wij je aan om dit eerst te bespreken met de notaris (lees meer www.notaris.be). Daarnaast staat het vrij om ook ons in vertrouwen te betrekken bij jouw toekomstige plannen. Deze informatie behandelen wij uiterst vertrouwelijk en verbindt je op geen enkele manier aan ons. Wel kunnen wij je alvast persoonlijk en oprecht danken, mocht je onze intentie willen meedelen.

 

Hoe word je schenker?

Neem contact op via redstarline@stad.antwerpen.be

Elke gift, elke schenking, elk legaat is belangrijk voor ons – ongeacht de grootte. Wij zijn elke schenker diep dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief