Bekijk alle verhalen

De cursisten Nederlands voor anderstaligen van het Huis van het Nederlands Antwerpen werkten in het voorjaar 2012 rond het vertellen van verhalen over migratie. Aan de hand van authentiek materiaal van het Red Star Line Museum werden de cursisten gestimuleerd om hun verhaal te vertellen en om dit in het Nederlands neer te schrijven. Maar liefst 157 cursisten legden hun ziel bloot in soms erg persoonlijke verhalen en stuurden hun migratieverhaal in voor een schrijfwedstrijd.
 
 
Uit al die inzendingen werden de 18 beste verhalen geselecteerd en gepubliceerd. In de verhalen leest u de spanning van de reis, de pijn om het vaderland te verlaten, de hoop op een betere toekomst, de twijfel of het zal lukken, de kracht en de moed van mensen om hun leven hier in handen te nemen of de vreugde om eindelijk herenigd te worden met een geliefde.
 
Een jury die bestond uit John Vervoort, Fikry El Azzouzi, Naima Albdiouni, Katrien Verreyken en Diane De Keyzer maakte per taalniveau een selectie van de beste verhalen. Deze selectie van 18 verhalen werden gepubliceerd.
 
Winnaars
  • ‘Mijn levensverhaal’ van Zeravan Ahmed Mustafa uit Irak
  • ‘Wie ben ik?’ van Wahedi Pakiza uit Afghanistan
  • ‘Alle culturen, alle talen’ van Hugo Alejandro Maldonado Luna uit Peru
  • ‘Vettig oranje licht op zondag’ van Krystall Fierens-Lee uit Canada

Bekijk hier enkele foto's van de prijsuitreiking

 

Publicatie

 
De ‘Wie ben ik’-prijs is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen het Red Star Line Museum en het Huis van het Nederlands Antwerpen rond het verzamelen van migratieverhalen. Tijdens het Red Star Line Festival werden de winnaars bekend gemaakt, de verhalen voorgelezen en de prijzen uitgereikt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief