De presentatie over de aankomst op Ellis Island zal worden vernieuwd. Een nieuwe opstelling voegt het element van 'herinnering' toe. Hoe herinneren de nakomelingen van de Red Star Line-passagiers zich hun familiegeschiedenis, en hoe bepaalt dit mee wie ze zijn in de hedendaagse Amerikaanse maatschappij? Gefilmde getuigenissen en getoonde objecten, zoals de piano van Irving Berlin, vertellen het verhaal hoe de landverhuizers in de Nieuwe Wereld een nieuw leven opbouwen.

Bovendien wordt het loodsgebouw aangepast zodat het beter kan gebruikt worden als multi-functionele ruimte bij verschillende museumactiviteiten.

Dankzij enkele bouwkundige ingrepen zal het museum een nog meer open en gastvrij huis worden voor bezoekers. En door verschillende projecten, initiatieven en tentoonstellingen op te zetten, wordt het historisch migratieverhaal verder versterkt, verbreed en gelinkt aan de actualiteit.

Het Red Star Line Museum heropent na de tijdelijke sluiting op 22 september met een feestweekend voor het hele gezin. Het is tegelijkertijd ook de start van de tijdelijke tentoonstelling ‘Thuishaven’.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief