In het voetspoor van de landverhuizers
Een bewogen reis
Het Red Star Line Museum nodigt je uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers. Maak kennis met de passagiers en vergezel ze op hun trip vanuit hun geboortedorp via Antwerpen naar de andere kant van de oceaan. Met hun hele leven gepakt in enkele koffers, nemen miljoenen mensen vanaf 1800 de boot vanuit Europa naar Amerika. Op zoek naar een beter bestaan.
Plan je bezoek
Praktische informatie over openingstijden, ticketverkoop, bereikbaarheid, toegankelijkheid en alles wat het museum te bieden heeft.
Verhalen van vroeger en nu

In het Red Star Line Museum staan verhalen centraal. Van de passagiers die met de Red Star Line naar Amerika reisden op zoek naar geluk en een beter bestaan. Al deze verhalen samen vertellen de geschiendenis van de Red Star Line.
Ontdek alle verhalen van vroeger en nu

Zondag is familiedag

Red Star Line Museum familieaanbod 2019

Tijdelijke tentoonstelling
Foto: Diana Dimbueni
Veldwerk
Nog tot 19 april kan je in onze Loods de presentatie over veldwerkers bekijken. Het is een installatie met memorabilia en objecten uit de persoonlijke collecties van recente vluchtelingen. Hun verhalen kruipen diep onder je huid.
Om naar uit te kijken

Een bezoek aan het Red Star Line Museum is een spannende reis in de voetsporen van de landverhuizers. Het is allesbehalve een klassiek museum. Je kan er steeds deelnemen aan verschillende randactiviteiten die georganiseerd worden.

Foto: Frederik Beyens
Rondleiding
zondag 23 februari 2020 van 13:30 tot 15:00
Individuele bezoekers
Wil je graag op stap met één van onze museumgidsen maar heb je geen groep om te reserveren? Elke laatste zondag van de maand kan je individueel aansluiten voor een vrije rondleiding.
Vier inspirerende avonden in de loods van het museum. 4 artiesten nemen de bezoeker, aan de hand van hun eigen verhaal, mee in het leven van mensen op de vlucht. Na een succesvolle try-out in het voorjaar, worden de voorstellingen dit najaar en begin 2020 hernomen.
Agenda
Foto: Frederik Beyens
Onze kalender geeft je een overzicht van al wat er te beleven valt in ons museum.
Je eerste bezoek aan het museum?
Zicht op het museum
Je kijkt je ogen uit in het Red Star Line Museum
Midden in de oude, maar bruisende en volop heroplevende havenwijk ‘t Eilandje vind je het museum. In de voormalige gebouwen van de rederij komen de verhalen van de vele migranten tot leven.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief