Aanraders

 • Tijdelijke expo
  Zes Argentijnen over hun roots
  donderdag 05 oktober 2017 tot zondag 15 april 2018 van 10:00 tot 17:00
  Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren
  Dit najaar dompelt het Red Star Line Museum je onder in Belgische migratie naar Argentinië, afkomst en herinneringen. Je maakt kennis met zes Argentijnen die hun Belgische afkomst koesteren en het migratieverhaal van hun familie levendig houden. Elk op hun eigen manier vertellen ze wat ze meekregen van de generaties voor hen.
 • ©frederikbeyens
  zondag 19 november 2017 van 14:00 tot 17:00
  Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren
  Reis samen met je familie en onze gids als landverhuizer naar Amerika. Tijdens de overtocht leer je kunstenaars kennen die migratie in beeld brachten.
 • Posada in het Red Star Line Museum
  Evenement
  zaterdag 16 december 2017 van 16:00 tot 22:00
  Individuele bezoekers
  Tijdens een posada gaan de gasten samen op zoek naar een thuis. Dit jaar vieren we dit Mexicaanse feest in de Loods van het Red Star Line Museum. En dat vieren mag je letterlijk nemen: geen posada zonder live muziek en lekker eten. In de namiddag organiseren we workshops piñatas en gitaren maken voor de kinderen.
 • Evenement
  De laatste vrijdagavond van de meeste schoolvakanties is het Red Star Line Museum helemaal voor kinderen.
 • Bezoekers van het museum kunnen in ons café terecht voor een drankje of een kleine hap. En dat in de setting van de historische loods van het Red Star Line Museum.
 • Foto: Hans Vangeel
  Evenement
  Een muzikaal migratieverhaal van Nele Paelinck
  donderdag 08 maart 2018 van 19:30 tot 23:00
  Individuele bezoekers
  Violiste, pianiste, zangeres en podiumbeest Nele Paelinck (onder andere bekend van School Is Cool) brengt samen met bevriende Zuid-Amerikaanse muzikanten haar persoonlijke verhaal over muziek en migratie.
 • Miljoenen passagiers reisden met Red Star Line, zij vertelden hun verhalen over hun reis aan hun kinderen en kleinkinderen. Enkele van de mooiste leest u hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief