Aanraders

 • ©frederikbeyens
  De zomer in het Red Star Line Museum, dat is een zomer voor het hele gezin. Kom schatten van vlieg zoeken, sluit aan bij een familierondleiding of reis als landverhuizers naar New York tijdens een laatavondopening. Tijdens de Museumnacht komt topverteller Dimitri Leue en de hele zomer bezoekt u gratis de installatie ‘Breeze 2017’ in de Loods.
 • ©frederikbeyens
  Het museum wil haar collectie over de landverhuizers uitbreiden met recente levensverhalen en migratie-erfgoed. Om die verhalen te vangen gaat het museum op zoek naar enthousiaste veldwerkers.
 • Wanneer wordt een huis een thuis?
  woensdag 10 mei 2017 tot zondag 17 september 2017 van 10:00 tot 17:00
  Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren
  Het Red Star Line Museum verwelkomt dit voorjaar de Hongaars-Syrische kunstenares Róza El-Hassan met haar kunstinstallatie 'Breeze 2017'. Met haar installatie wil ze bezoekers laten nadenken over de betekenis van onderweg zijn, thuis komen en thuis horen.
 • Bezoekers van het museum kunnen in ons café terecht voor een drankje of een kleine hap. En dat in de setting van de historische loods van het Red Star Line Museum.
 • Hier vindt u een overzicht van alle informatie en activiteiten die u helpt bij het plannen van uw bezoek.
 • Nocturne
  zaterdag 05 augustus 2017 tot zondag 06 augustus 2017 van 19:30 tot 00:00
  Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren
  Dimitri Leue vertelt een verhaal over vreemden en vrienden, Sarah Eisa geeft tips en tricks voor een gelukkige thuis. Nestel je met een drankje op het tapijt in onze Loods of ga samen met je kinderen de schatten van Vlieg zoeken in het museum.
 • Foto: Claudia Zen Karan
  Tijdelijke expo
  Fototentoonstelling in de toren van het museum
  vrijdag 07 juli 2017 tot vrijdag 22 september 2017 van 10:00 tot 17:00
  Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren
  Kleine zomerexpo met portretten over roots en identiteit, de hele zomer in de toren van het museum.
 • Miljoenen passagiers reisden met Red Star Line, zij vertelden hun verhalen over hun reis aan hun kinderen en kleinkinderen. Enkele van de mooiste leest u hier.
 • Na een eerste uitverkocht concert in oktober 2016 organiseerde het museum in april twee concertdagen op rij. De speciaal geschreven soundtrack bij een verknipte film van een Red Star Line-wereldcruise in de Roaring Twenties is nu ook op dvd te verkrijgen in de museumshop.
 • ©frederikbeyens
  Workshop
  zondag 20 augustus 2017 van 14:00 tot 16:00
  Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren
  Kom het kunstwerk van Róza El-Hassan bewonderen en bouw daarna samen met kunstenares Rocio Forero je eigen droomhuis.
 • Red Star Line Museum
  Het Antwerpse Red Star Line Museum heeft vandaag de Vlaamse Cultuurprijs voor Cultureel Erfgoed gekregen tijdens het Groot Onderhoud, de jaarlijkse hoogmis van de museum- en erfgoedsector. Het voltallige museumteam mocht een exemplaar van het bronzen beeldje ‘La Ultima Isla’ van Philip Aguirre in ontvangst nemen uit handen van minister van cultuur Sven Gatz. Aan de Cultuurprijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden.
 • Nieuw
  De Antwerp Museum App, dat is alle Antwerpse musea in één app. Met deze app kan je rondleidingen volgen in verschillende Antwerpse musea én in de stad.
 • Bezoekers in het Red Star Line Museum (Foto Joris Casaer)
  Het Red Star Line Museum heeft heel wat te bieden. Naast de vaste presentatie zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen, het gebouw, een uitgebreide collectie,...
 • Gebouwen Red Star Line Museum
  Plant u een bezoek alleen, met de familie, met uw klas of school, met een groep of bedrijf? Hier vindt u alle activiteiten terug.
 • Doe mee
  Heeft u een verhaal dat te maken heeft met de geschiedenis van Red Star Line, over een passagier, over migratie vroeger of nu? We zijn een en al oor!
 • We zouden u 2 miljoen redenen kunnen geven. Iedere passagier van de Red Star Line is een reden voor een bezoek aan het nieuwe museum. Nog niet overtuigd? Hier dan 10 goede redenen om het museum te bezoeken!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief