Aanraders

 • Tijdelijke expo
  Zes Argentijnen over hun roots
  donderdag 05 oktober 2017 tot zondag 15 april 2018 van 10:00 tot 17:00
  Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren
  Dit najaar dompelt het Red Star Line Museum je onder in Belgische migratie naar Argentinië, afkomst en herinneringen. Je maakt kennis met zes Argentijnen die hun Belgische afkomst koesteren en het migratieverhaal van hun familie levendig houden. Elk op hun eigen manier vertellen ze wat ze meekregen van de generaties voor hen.
 • Bezoekers van het museum kunnen in ons café terecht voor een drankje of een kleine hap. En dat in de setting van de historische loods van het Red Star Line Museum. Door afbraak van de vorige en opbouw van de komende tijdelijke expo ‘Een Beetje Belg. Zes Argentijnen over hun roots’ zal het museumcafé gesloten zijn van 17 september tot en met 2 oktober 2017.
 • Landing of Columbus, oil on canvas, John Vanderlyn, 1846
  Evenement
  Debatavond in samenwerking met MO* Magazine
  donderdag 12 oktober 2017 van 19:00 tot 22:30
  Individuele bezoekers
  Verschillende sprekers gaan in debat met elkaar over de betekenis van 'Columbusdag': De ontdekking van Amerika door Columbus heeft dubbele betekenis. Enerzijds is dit een feestdag, anderzijds een dag in teken van kolonisatie van Amerika.
 • Hier vindt u een overzicht van alle informatie en activiteiten die u helpt bij het plannen van uw bezoek.
 • Miljoenen passagiers reisden met Red Star Line, zij vertelden hun verhalen over hun reis aan hun kinderen en kleinkinderen. Enkele van de mooiste leest u hier.
 • Evenement
  De laatste vrijdagavond van de meeste schoolvakanties is het Red Star Line Museum helemaal voor kinderen.
 • Foto: Hans Vangeel
  Evenement
  Een muzikaal migratieverhaal van Nele Paelinck
  donderdag 08 maart 2018 van 19:30 tot 23:00
  Individuele bezoekers
  Violiste, pianiste, zangeres en podiumbeest Nele Paelinck (onder andere bekend van School Is Cool) brengt samen met bevriende Zuid-Amerikaanse muzikanten haar persoonlijke verhaal over muziek en migratie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief