Aanraders

 • Activiteit
  Herneming van het uitverkochte concert S.S. Belgenland
  Na een eerste uitverkocht concert pakken we in april uit met een dubbel live concert. Mis deze nieuwe soundtrack bij een verknipte film van een Red Star Line-wereldcruise in 1927 en 1928 niet!
 • Rondleiding
  Rondleidingen op erfgoeddag op 23 april
  zondag 23 april 2017 van 10:00 tot 18:00
  Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren
  Op Erfgoeddag zijn alle stedelijke musea gratis te bezoeken. De meeste musea organiseren dan ook speciale activiteiten. Dit jaar staat de dag in het teken van ‘Zorg’ en organiseert het museum rondleidingen met de focus op de medische controles bij de Red Star Line.
 • Tijdelijke expo
  Wanneer wordt een huis een thuis?
  vrijdag 12 mei 2017 tot zondag 17 september 2017 van 10:00 tot 17:00
  Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren
  Het Red Star Line Museum verwelkomt dit voorjaar de Hongaarse-Syrische kunstenares Róza El-Hassan met haar kunstinstallatie 'Breeze 2017'. Ze zal onder andere een monumentale ‘dome’ bouwen in het museum waarmee ze reflecteert over de betekenis van ‘onderweg zijn, thuis komen en thuis horen’. 'Breeze 2017' betekent ook de aftrap van het ‘Veldwerkers’-project. Binnen en buiten de muren van het museum zullen actief hedendaagse verhalen verzameld worden van mensen die gemigreerd zijn naar onze stad.
 • Bezoekers van het museum kunnen in ons café terecht voor een drankje of een kleine hap. En dat in de setting van de historische loods van het Red Star Line Museum.
 • Hier vindt u een overzicht van alle informatie en activiteiten die u helpt bij het plannen van uw bezoek.
 • Miljoenen passagiers reisden met Red Star Line, zij vertelden hun verhalen over hun reis aan hun kinderen en kleinkinderen. Enkele van de mooiste leest u hier.
 • Red Star Line Museum
  Het Antwerpse Red Star Line Museum heeft vandaag de Vlaamse Cultuurprijs voor Cultureel Erfgoed gekregen tijdens het Groot Onderhoud, de jaarlijkse hoogmis van de museum- en erfgoedsector. Het voltallige museumteam mocht een exemplaar van het bronzen beeldje ‘La Ultima Isla’ van Philip Aguirre in ontvangst nemen uit handen van minister van cultuur Sven Gatz. Aan de Cultuurprijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden.
 • Nieuw
  De Antwerp Museum App, dat is alle Antwerpse musea in één app. Met deze app kan je rondleidingen volgen in verschillende Antwerpse musea én in de stad.
 • Bezoekers in het Red Star Line Museum (Foto Joris Casaer)
  Het Red Star Line Museum heeft heel wat te bieden. Naast de vaste presentatie zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen, het gebouw, een uitgebreide collectie,...
 • Gebouwen Red Star Line Museum
  Plant u een bezoek alleen, met de familie, met uw klas of school, met een groep of bedrijf? Hier vindt u alle activiteiten terug.
 • Doe mee
  Heeft u een verhaal dat te maken heeft met de geschiedenis van Red Star Line, over een passagier, over migratie vroeger of nu? We zijn een en al oor!
 • We zouden u 2 miljoen redenen kunnen geven. Iedere passagier van de Red Star Line is een reden voor een bezoek aan het nieuwe museum. Nog niet overtuigd? Hier dan 10 goede redenen om het museum te bezoeken!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief