Aanraders

 • Foto: Hans Vangeel
  Evenement
  Een muzikaal migratieverhaal van Nele Paelinck
  donderdag 08 maart 2018 van 20:00 tot 23:00
  Individuele bezoekers
  Violiste, pianiste, zangeres en podiumbeest Nele Paelinck (onder andere bekend van School Is Cool) brengt samen met bevriende Zuid-Amerikaanse muzikanten haar persoonlijke verhaal over muziek en migratie.
 • Tijdelijke expo
  Zes Argentijnen over hun roots
  donderdag 05 oktober 2017 tot zondag 15 april 2018 van 10:00 tot 17:00
  Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren
  Het Red Star Line Museum dompelt je onder in Belgische migratie naar Argentinië, afkomst en herinneringen. Je maakt kennis met zes Argentijnen die hun Belgische afkomst koesteren en het migratieverhaal van hun familie levendig houden. Elk op hun eigen manier vertellen ze wat ze meekregen van de generaties voor hen.
 • Het Red Star Line Museum opende in september 2013 zijn deuren. Met verschillende projecten wordt de 5e verjaardag in de verf gezet.
 • Het Red Star Line museum lanceert samen met het project 'Thuishaven' een nieuwe verhalenbus om samen met anderstalige vrijwilligers de stad in te trekken, op zoek naar verhalen van mensen over hun eerste vijf jaar in Antwerpen.
 • Activiteit
  Gratis gidsen in de museumzalen en filmvertoning op Erfgoeddag
  zondag 22 april 2018 van 10:00 tot 18:00
  Gezinnen, Individuele bezoekers
  Op Erfgoeddag focust het Red Star Line Museum op de levensbepalende keuzes van landverhuizers.
 • Nocturne
  woensdag 28 maart 2018 van 18:00 tot 21:00
  Individuele bezoekers, Volwassenenonderwijs: NT2
  Ben je leerkracht Nederlands voor anderstaligen in het avondonderwijs? Begeleid je een groep ‘Inburgering’? Dan biedt het Red Star Line Museum jou en je cursisten de kans om het museum ’s avonds te bezoeken.
 • Tijdelijke expo
  woensdag 31 oktober 2018 tot zondag 27 januari 2019 van 10:00 tot 17:00
  Individuele bezoekers
  Vanaf 31 oktober 2018 kan je in de vernieuwde Loods de tentoonstelling ‘Higher Ground’ van de Belgische fotograaf Carl De Keyzer bekijken.
 • campagnebeeld Belgian Refugees '14-'18
  Tijdens de Eerste Wereldoorlog vluchtten bijna 250.000 Belgen naar Engeland. Honderd jaar later ging het Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis (Amsab-ISG), samen met het Red Star Line Museum, via hun afstammelingen op zoek naar de verhalen van deze vluchtelingen.
 • Bezoekers van het museum kunnen in ons café terecht voor een drankje of een kleine hap. En dat in de setting van de historische loods van het Red Star Line Museum.
 • Miljoenen passagiers reisden met Red Star Line, zij vertelden hun verhalen over hun reis aan hun kinderen en kleinkinderen. Enkele van de mooiste leest u hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief