Aanraders

 • Een bezoek aan het Red Star Line Museum is een spannende reis in de voetsporen van de landverhuizers. Het is allesbehalve een klassiek museum. Je kan er steeds deelnemen aan verschillende randactiviteiten die georganiseerd worden.
 • Tijdelijke expo
  Zes Argentijnen over hun roots
  donderdag 05 oktober 2017 tot zondag 15 april 2018 van 10:00 tot 17:00
  Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren
  Het Red Star Line Museum dompelt je onder in Belgische migratie naar Argentinië, afkomst en herinneringen. Je maakt kennis met zes Argentijnen die hun Belgische afkomst koesteren en het migratieverhaal van hun familie levendig houden. Elk op hun eigen manier vertellen ze wat ze meekregen van de generaties voor hen.
 • Quinteto Astor
  Evenement
  Quinteto Astor en Enrique Noviello meet Jacques Brel
  zaterdag 14 april 2018 - 20:00
  Individuele bezoekers
  We sluiten de expo Een Beetje Belg feestelijk af. Quiteto Astor brengt samen met de Argentijnse zanger Enrique Noviello tango’s geïnspireerd op Jacques Brel in ‘Le Coeur est Voyageur’. Aansluitend bouwt een DJ een Latijns-Amerikaans feestje in onze Loods.
 • Het Red Star Line Museum opende in september 2013 zijn deuren. Met verschillende projecten wordt de 5e verjaardag in de verf gezet.
 • Het Red Star Line Museum lanceert samen met het project 'Thuishaven' een nieuwe verhalenbus om samen met anderstalige vrijwilligers de stad in te trekken, op zoek naar verhalen van mensen over hun eerste vijf jaar in Antwerpen.
 • Activiteit
  Leuke activiteiten voor kinderen en gezinnen in de paasvakantie
  maandag 02 april 2018 tot zondag 15 april 2018 van 10:00 tot 17:00
  Gezinnen, Individuele bezoekers, Kinderen
  Ook tijdens de paasvakantie kan je in het museum terecht voor leuke familie- en kinderactiviteiten.
 • Activiteit
  Gratis gidsen in de museumzalen en filmvertoning op Erfgoeddag
  zondag 22 april 2018 van 10:00 tot 18:00
  Gezinnen, Individuele bezoekers
  Op Erfgoeddag focust het Red Star Line Museum op de levensbepalende keuzes van landverhuizers.
 • Om een gedeelte van de vaste opstelling te vernieuwen en meer ruimte te creëren in de loods, sluit het museum van 18 juni tot en met 21 september 2018.
 • Nocturne
  woensdag 28 maart 2018 van 18:00 tot 21:00
  Individuele bezoekers, Volwassenenonderwijs: NT2
  Ben je leerkracht Nederlands voor anderstaligen in het avondonderwijs? Begeleid je een groep ‘Inburgering’? Dan biedt het Red Star Line Museum jou en je cursisten de kans om het museum ’s avonds te bezoeken.
 • Rondleiding
  zaterdag 14 april 2018 van 11:00 tot 12:00
  Individuele bezoekers
  Neem je tijd om eens rustig de kunstwerken in het Red Star Line Museum te bekijken. Samen met een gids richt je de blik op enkele schilderijen in het museum. Neem plaats voor het kunstwerk, kijk samen, en vertel wat je ziet. En luister naar alle verhalen die zich openbaren op, rond en naast het kunstwerk.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief