Aanraders

 • Evenement
  Roaring Twenties-dansavond in het Red Star Line Museum. Zaterdag 25 maart van 21 tot 00:30 uur
  zaterdag 25 maart 2017 - 21:00
  Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren
  Beleef de sfeer van de luxueuze en soms ook decadente cruises met de Red Star Line op deze dansavond in samenwerking met Neo Retro, de partner van Radio Modern en specialist in retro entertainment. Leer zelf de Charleston van professionele dansers, laat u inspireren door de demonstraties en gluur eens naar de sexy flapper-girls.
 • Activiteit
  Herneming van het uitverkochte concert in oktober 2016
  donderdag 20 april 2017 van 19:30 tot 22:00
  Individuele bezoekers
  Na een eerste uitverkocht concert pakken we in april uit met een dubbel live concert. Mis deze nieuwe soundtrack bij een verknipte film van een Red Star Line-wereldcruise in 1927 en 1928 niet!
 • Evenement
  Subtitel activiteit
  vrijdag 03 maart 2017 van 18:00 tot 21:00
  Gezinnen, Individuele bezoekers, Kinderen
  De laatste vrijdagavond van de meeste schoolvakanties is het Red Star Line Museum helemaal voor kinderen.
 • Red Star Line Museum
  Het Antwerpse Red Star Line Museum heeft vandaag de Vlaamse Cultuurprijs voor Cultureel Erfgoed gekregen tijdens het Groot Onderhoud, de jaarlijkse hoogmis van de museum- en erfgoedsector. Het voltallige museumteam mocht een exemplaar van het bronzen beeldje ‘La Ultima Isla’ van Philip Aguirre in ontvangst nemen uit handen van minister van cultuur Sven Gatz. Aan de Cultuurprijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden.
 • Tijdelijke expo
  Met de Red Star Line de wereld rond
  vrijdag 14 oktober 2016 tot maandag 17 april 2017 van 10:00 tot 17:00
  Individuele bezoekers
  Het Red Star Line Museum vestigt dit najaar de aandacht op een minder bekende activiteit van de Red Star Line: de cruises. Het museum brengt deze cruiseperiode weer tot leven met een expo, een boek en een concert van Flat Earth Society. De verhalen van cruisegangers en bemanning staan centraal. De blikvanger is een originele amateurfilm van een cruise op de Belgenland in 1927-1928.
 • Het Red Star Line Museum vertelt het verhaal van de miljoenen Europeanen die moedig of wanhopig genoeg waren om hun oude leven achter te laten, op zoek naar een beter bestaan. Op vrijdag 20 januari 2017 vrijdag vertelden jongeren hun eigen verhaal over vluchten en ‘thuis’ komen.
 • School visit (Photo Noortje Palmers)
  Op zoek naar een klasuitstap rond een boeiend en actueel onderwerp? Het Red Star Line Museum biedt rondleidingen, wandelingen en lesmateriaal aan op maat van uw leerlingen, met en zonder gids.
 • Hier vindt u een overzicht van alle informatie en activiteiten die u helpt bij het plannen van uw bezoek.
 • Miljoenen passagiers reisden met Red Star Line, zij vertelden hun verhalen over hun reis aan hun kinderen en kleinkinderen. Enkele van de mooiste leest u hier.
 • Nieuw
  De Antwerp Museum App, dat is alle Antwerpse musea in één app. Met deze app kan je rondleidingen volgen in verschillende Antwerpse musea én in de stad.
 • Bezoekers in het Red Star Line Museum (Foto Joris Casaer)
  Het Red Star Line Museum heeft heel wat te bieden. Naast de vaste presentatie zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen, het gebouw, een uitgebreide collectie,...
 • Gebouwen Red Star Line Museum
  Plant u een bezoek alleen, met de familie, met uw klas of school, met een groep of bedrijf? Hier vindt u alle activiteiten terug.
 • Doe mee
  Heeft u een verhaal dat te maken heeft met de geschiedenis van Red Star Line, over een passagier, over migratie vroeger of nu? We zijn een en al oor!
 • Midden in onze tijdelijke expo ‘Cruise Away. Met Red Star Line de wereld rond’ staat de pop-up cruisebar opgesteld. Bezoekers van het museum kunnen daar terecht voor een drankje of een kleine hap.
 • We zouden u 2 miljoen redenen kunnen geven. Iedere passagier van de Red Star Line is een reden voor een bezoek aan het nieuwe museum. Nog niet overtuigd? Hier dan 10 goede redenen om het museum te bezoeken!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief