Aanraders

 • Tijdelijke expo
  Zes Argentijnen over hun roots
  donderdag 05 oktober 2017 tot zondag 15 april 2018 van 10:00 tot 17:00
  Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren
  Dit najaar dompelt het Red Star Line Museum je onder in Belgische migratie naar Argentinië, afkomst en herinneringen. Je maakt kennis met zes Argentijnen die hun Belgische afkomst koesteren en het migratieverhaal van hun familie levendig houden. Elk op hun eigen manier vertellen ze wat ze meekregen van de generaties voor hen.
 • Posada in het Red Star Line Museum
  Evenement
  zaterdag 16 december 2017 van 16:00 tot 22:00
  Individuele bezoekers
  Tijdens een posada gaan de gasten samen op zoek naar een thuis. Dit jaar vieren we dit Mexicaanse feest in de Loods van het Red Star Line Museum. En dat vieren mag je letterlijk nemen: geen posada zonder live muziek en lekker eten. In de namiddag organiseren we workshops piñatas en gitaren maken voor de kinderen.
 • Evenement
  Film met nabespreking
  donderdag 25 januari 2018 van 20:00 tot 23:00
  Individuele bezoekers
  De Belgisch-Chileense filmmaker Andrés Lübbert werkte meer dan tien jaar aan een documentaire over zijn vader. Het resultaat is ‘El Color del Camaleón’, een beklijvende zoektocht naar zijn roots.
 • Activiteit
  Wat moeten we doen tijdens de schoolvakanties met de kinderen? Dat vragen veel ouders of grootouders zich waarschijnlijk dikwijls af. Onze tip: kom af en volg een van onze familieactiviteiten.
 • Foto: Hans Vangeel
  Evenement
  Een muzikaal migratieverhaal van Nele Paelinck
  donderdag 08 maart 2018 van 20:00 tot 23:00
  Individuele bezoekers
  Violiste, pianiste, zangeres en podiumbeest Nele Paelinck (onder andere bekend van School Is Cool) brengt samen met bevriende Zuid-Amerikaanse muzikanten haar persoonlijke verhaal over muziek en migratie.
 • campagnebeeld Belgian Refugees '14-'18
  Tijdens de Eerste Wereldoorlog vluchtten bijna 250.000 Belgen naar Engeland. Honderd jaar later ging het Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis (Amsab-ISG), samen met het Red Star Line Museum, via hun afstammelingen op zoek naar de verhalen van deze vluchtelingen.
 • Bezoekers van het museum kunnen in ons café terecht voor een drankje of een kleine hap. En dat in de setting van de historische loods van het Red Star Line Museum.
 • Miljoenen passagiers reisden met Red Star Line, zij vertelden hun verhalen over hun reis aan hun kinderen en kleinkinderen. Enkele van de mooiste leest u hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief