Ga terug naar 'met de klas naar het museum'

Derde graad lager onderwijs

Dinska Bronska neemt uw leerlingen mee op stap. Onderstaande brochure wijst de weg. Vermeld bij het reserveren van uw bezoek dat u de bijhorende postkaartjes wil gebruiken. De onthaalmedewerkers leggen ze klaar voor u.

Brochure Dinska Bronska

 

Derde graad secundair onderwijs

Welke impact heeft migratie op een persoon, een familie? Een museumbezoek zet uw leerlingen aan om hierover na te denken. Het aanvullend lesmateriaal daagt hen uit om op zoek te gaan naar een migratieverhaal in de eigen familie of omgeving. Het materiaal bestaat uit een leerkrachtenbundel, handleiding voor tijdens het museumbezoek, kopieerbladen voor de leerlingen en beeldmateriaal.

 

NT2, eerste en tweede richtgraad

Bezoek met uw cursisten het museum en spreek op basis van de verhalen van de landverhuizers over hun verhalen. Het aanvullend lesmateriaal helpt u met het voorbereiden van het museumbezoek en biedt inspiratie om aan de slag te gaan met de verhalen van de cursisten. Vermeld bij het reserveren hoeveel verhaalboekjes u nodig heeft. De onthaalmedewerkers leggen deze voor u klaar of u kan ze zelf kopiëren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief