In deze periode moeten we er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Daarom gaat het Red Star Line Museum dicht, alvast tot en met 19 april 2020. Alle geplande activiteiten in het museum tot het einde van de maand worden geannuleerd. Bezoekers die een ticket gekocht hebben, krijgen een persoonlijk bericht. Voor sommige evenementen wordt onderzocht of er een nieuwe datum kan worden vastgelegd.

Lees hier alle maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

In het voetspoor van de landverhuizers
Een bewogen reis
Het Red Star Line Museum nodigt je uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers. Maak kennis met de passagiers en vergezel ze op hun trip vanuit hun geboortedorp via Antwerpen naar de andere kant van de oceaan. Met hun hele leven gepakt in enkele koffers, nemen miljoenen mensen vanaf 1800 de boot vanuit Europa naar Amerika. Op zoek naar een beter bestaan.
Tijdelijke tentoonstellingen
Tijdelijke expo
Tot 19 april kan je in de Loods de presentatie over veldwerkers bekijken. Het is een installatie met memorabilia en objecten uit de persoonlijke collecties van recente vluchtelingen. Hun verhalen kruipen diep onder je huid.
Tijdelijke expo
Wat als je je thuisland verlaat en helemaal opnieuw begint in een vreemd land, om bij je geliefde te zijn? Destination Sweetheart is een tentoonstelling over moed, romantiek, liefde en veerkracht. Maar ook over pijn en worsteling. Over de liefde in al haar schakeringen. Te zien vanaf het najaar 2020.
Om naar uit te kijken

Het Red Star Line Museum is allesbehalve een klassiek museum. Je kan er altijd deelnemen aan verschillende activiteiten zoals voorstellingen bijwonen of rondleidingen en workshops volgen.

Foto: Frederik Beyens
Rondleiding
zondag 31 mei 2020 van 13:30 tot 15:00
Individuele bezoekers
Wil je graag op stap met één van onze museumgidsen maar heb je geen groep om te reserveren? Elke laatste zondag van de maand kan je individueel aansluiten voor een vrije rondleiding.
Verjaardagsfeestje in Upper Deck
Vind in het Red Star Line Museum inspiratie voor een keileuk verjaardagsfeest voor je zoon of dochter. Met een gids gaat de groep kinderen op pad door het museum, ze maken een stop motion filmpje en worden verwend in het museumcafé.
Plan je bezoek
Praktische informatie over openingstijden, ticketverkoop, bereikbaarheid, toegankelijkheid en alles wat het museum te bieden heeft.
Foto: Frederik Beyens
Een handige kalender geeft een overzicht van al wat er te beleven valt in het museum.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief