Om naar uit te kijken
Wil je er bij zijn?
Op dinsdag 23 april 2019 opent 'Rootszoekers' voor het publiek, met verschillende activiteiten vanaf 14 uur. Iedereen is hartelijk welkom, ook 's avonds tijdens de officiële voorstelling. Schrijf je daarvoor wel even in. Kan je er op de openingsdag niet bij zijn, dan kan je de presentatie nog bekijken tot en met 6 oktober 2019.
Film
Filmavond in het Red Star Line Museum
woensdag 24 april 2019 van 17:00 tot 23:00
Individuele bezoekers
Mensen die, bewogen door hun roots, op zoek gingen naar hun eigen geschiedenis. Dat is het thema van 'Rootszoekers', nu te zien in de Loods. Op 24 april kan je komen kijken naar de documentaire 'Me a Belgian, my mother an Ghanaian'. Acteur Adams Mensah keert terug naar zijn geboorteland om zijn zieke moeder op te zoeken. Het wordt een emotionele reis, ingrijpender dan was gepland. Je schrijft best op voorhand in.
Activiteit
zondag 28 april 2019 van 12:00 tot 16:00
Gezinnen, Individuele bezoekers, Kinderen
Start op een speelse en creatieve manier aan je eigen familiestamboom, deel en bewaar verhalen en herinneringen die bijna gingen vliegen.
Een artistieke interpretatie
Het Red Star Line Museum organiseert in het voorjaar vier inspirerende avonden in het museumcafé Upper Deck. 4 artiesten nemen de bezoeker, aan de hand van hun eigen verhaal, mee in het leven van mensen op de vlucht.
Foto: Frederik Beyens
Rondleiding
zondag 28 april 2019 van 13:30
Individuele bezoekers
Wil je graag op stap met één van onze museumgidsen maar heb je geen groep om te reserveren? Elke laatste zondag van de maand, kan je individueel aansluiten voor een vrije rondleiding.
Zondag familiedag
Activiteitenaanbod voorjaar en zomer 2019
Beslis je last-minute om het museum te bezoeken of plan je geruime tijd op voorhand een familie-uitstap? In het Red Star Line Museum valt altijd iets te beleven, ook voor gezinnen met kinderen.
Voor leerkrachten en cursisten
Nocturne
donderdag 02 mei 2019 van 18:00 tot 21:00
Volwassenenonderwijs: NT2
Ben je leerkracht Nederlands voor anderstaligen in het avondonderwijs? Begeleid je een groep ‘Inburgering’? Dan biedt het Red Star Line Museum jou en je cursisten de kans om het museum ’s avonds te bezoeken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief