We verwelkomen je graag in het Red Star Line Museum, maar hou wel rekening met de verschillende voorzorgsmaatregelen.

  • Reserveer je tickets vooraf online. Je kiest voor een tijdsblok. Zo weet je zeker dat je toegelaten wordt. Zeker in een weekend raken de tijdsblokken snel volzet.
  • Bezoek het museum alleen met je bubbel. Die mag alleen bestaan uit je huisgenoten en eventueel een vast knuffelcontact.
  • Gedurende het gehele bezoek is een mondmasker in het museum verplicht. Als gevolg van het Ministerieel Besluit van 7/02/2021 zijn bandana's, sjaals en mondmaskers met een ventiel niet toegelaten.
  • Lees alle coronamaatregelen aandachtig op onze pagina Praktische info
Nieuws
vrouw kijkt naar object, man kijkt naar een ander object
Het Red Star Line Museum kan je ook digitaal beleven. Luister naar verhalen, begin te knutselen tijdens een digitale workshop of doe inspiratie op voor een leuk verjaardagsfeestje thuis.
stoomschip op rivier, mensen aan de kant en in het water
Studio 100 werkt aan een nieuw groots totaalspektakel: een musical die geïnspireerd is op het verhaal van de rederij en de levensverhalen van de Red Star Line-passagiers.
Tentoonstellingen
Foto van landverhuizers in de Loods
Het Red Star Line Museum nodigt je uit op een boeiende tocht. Ontdek het verhaal van de stad, haar haven en de landverhuizers.
Tijdelijke expo
Een tentoonstelling over moed, romantiek, liefde en veerkracht. Maar ook over pijn en worsteling. Over mensen die hun thuisland verlaten om bij hun geliefde te zijn en een heel nieuw leven beginnen.
Er is altijd wel wat te doen

Groepsbezoeken en rondleidingen zijn op dit moment nog niet mogelijk.

Kinderen voeren een opdracht uit
Familiespel
Ga op pad in het museum met verschillende opdrachten en kom zo meer te weten over de landverhuizers.
Luisterverhalen
Podcast Destination Sweetheart
Ter gelegenheid van de expo 'Destination Sweetheart' maakten auteurs Rashif el Kaoui en Yousra Benfquih op vraag van het museum een podcast.
Plan je bezoek
Het Red Star Line Museum is opnieuw geopend. Koop online tickets voor een bezoek tijdens een vastgelegd tijdsblok.
foto: gezinsactiviteit in het Red Star Line Museum
In het Red Star Line Museum kan je dikwijls deelnemen aan verschillende activiteiten. Lezingen, workshops, rondleidingen, kinderateliers, voorstellingen ... Je vindt alles terug in onze activiteitenkalender.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief