Het Red Star Line Museum is open! Breng ons gerust terug een bezoekje, maar hou wel rekening met de verschillende voorzorgsmaatregelen. Lees ze aandachtig: redstarline.be/coronavirus.
Wacht je nog liever wat langer? Het Red Star Line Museum is ook altijd online open.

Het museum digitaal

Zolang het museum gesloten is, kun je enkele leuke activiteiten thuis doen.

spelende kinderen op het dek
Een feestje bouwen als we binnen moeten blijven, kan dat wel? Natuurlijk! In een paar stappen leren we je hoe je van thuis uit ook een fantastisch feest kan bouwen, zoals ze dat vroeger aan boord van de Red Star Line schepen deden!
foto van scheepsdek
Varen op zee mogen we nu even niet. Maar het zee-gevoel kan je ook thuis nabootsen!
Man met boek in handen
Verschillende OKAN klassen zouden tijdens Jeugdboekenmaand 2020 naar het museum komen om samen te lezen. COVID-19 gooide helaas roet in het eten. Dus lezen we samen op een virtuele manier. Of we doen een slow art oefening.
Verhaal
We bieden leerkrachten NT2 een online alternatief om samen met hun cursisten met verhalen uit het museum aan de slag te gaan.
In het voetspoor van de landverhuizers
Een bewogen reis
Het Red Star Line Museum nodigt je uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers. Maak kennis met de passagiers en vergezel ze op hun trip vanuit hun geboortedorp via Antwerpen naar de andere kant van de oceaan. Met hun hele leven gepakt in enkele koffers, nemen miljoenen mensen vanaf 1800 de boot vanuit Europa naar Amerika. Op zoek naar een beter bestaan.
Tijdelijke tentoonstellingen
Tijdelijke expo
Veldwerk is een installatie met memorabilia en objecten uit de persoonlijke collecties van recente vluchtelingen. Hun verhalen kruipen diep onder je huid.
Tijdelijke expo
Wat als je je thuisland verlaat en helemaal opnieuw begint in een vreemd land, om bij je geliefde te zijn? Destination Sweetheart is een tentoonstelling over moed, romantiek, liefde en veerkracht. Maar ook over pijn en worsteling. Over de liefde in al haar schakeringen. Te zien vanaf het najaar 2020.
Om naar uit te kijken

Het Red Star Line Museum is allesbehalve een klassiek museum. Je kan er altijd deelnemen aan verschillende activiteiten zoals voorstellingen bijwonen of rondleidingen en workshops volgen. Door de sluiting omwille van de verspreiding van het coronavirus, kan dit nu even niet. Maar zodra het museum opnieuw zijn deuren opent, lees je hier alles over de geplande activiteiten.

Plan je bezoek
Welkom in het Red Star Line Museum. We zorgen tijdens je bezoek voor een veilige omgeving en vragen je ook om enkele maatregelen in acht te nemen.
Foto: Frederik Beyens
Een handige kalender geeft een overzicht van al wat er te beleven valt in het museum.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief