Aanraders

 • Rondleiding
  zondag 27 januari 2019 van 13:30
  Individuele bezoekers
  Wil je graag op stap met één van onze museumgidsen maar heb je geen groep om te reserveren? Elke laatste zondag van de maand, kan je individueel aansluiten voor een vrije rondleiding.
 • Tijdelijke expo
  Een beklijvende fototentoonstelling van Carl De Keyzer
  woensdag 31 oktober 2018 tot zondag 27 januari 2019 van 10:00 tot 17:00
  Individuele bezoekers
  Vanaf 31 oktober 2018 kan je in de vernieuwde Loods de tentoonstelling ‘Higher Ground’ van de Belgische MAGNUM-fotograaf Carl De Keyzer bekijken.
 • Tijdens de expo 'Higher Ground' kan je deelnemen aan verschillende activiteiten zoals rondleidingen, workshops en filmvertoningen.
 • Foto: Victoriano Moreno
  Activiteit
  Vluchten voor het klimaat
  woensdag 23 januari 2019 van 17:00 tot 22:30
  Individuele bezoekers
  'The Grapes of Wrath' is gebaseerd op het gelijknamige boek van John Steinbeck uit 1939, dat een Pulitzer Prize won. De film zelf won twee Oscars. Een familie probeert zich staande te houden tijdens de Grote Depressie. Ze worden gedwongen hun land te verlaten en trekken naar het beloofde land: California. Het wordt een zware reis onder moeilijke levensomstandigheden.
 • Foto: Victoriano Moreno
  Activiteit
  Vluchten voor het klimaat
  zondag 27 januari 2019 van 10:00 tot 13:00
  Individuele bezoekers
  De zesjarige Hushpuppy woont in een gemeenschap die afgesloten lijkt van de rest van de wereld. Haar stervende vader wil haar zoveel mogelijk wijsheid meegeven zodat ze het na zijn overlijden in haar eentje kan rooien. Hushpuppy groeit op in armoede, zonder elektriciteit en tussen het afval.
 • Foto: Victoriano Moreno
  Het verhaal van de Red Star Line-passagiers is nooit uitverteld. De vaste museumopstelling over de aankomst op Ellis Island is aangevuld met nieuwe verhalen. Een nieuwe scenografie toont objecten en gefilmde getuigenissen die verzameld werden in Amerika.
 • Red Star Line Museum is nu ook vanuit het noorden van Antwerpen vlot bereikbaar met de tram
 • Activiteitenaanbod voorjaar en zomer 2019
  Beslis je last-minute om het museum te bezoeken of plan je geruime tijd op voorhand een familie-uitstap? In het Red Star Line Museum valt altijd iets te beleven, ook voor gezinnen met kinderen.
 • Het Red Star Line Museum neemt deel aan het Europese mondelinge geschiedenisproject 'Specially Unknown'.
 • Nocturne
  woensdag 20 februari 2019 van 18:00 tot 21:00
  Volwassenenonderwijs: NT2
  Ben je leerkracht Nederlands voor anderstaligen in het avondonderwijs? Begeleid je een groep ‘Inburgering’? Dan biedt het Red Star Line Museum jou en je cursisten de kans om het museum ’s avonds te bezoeken.
 • Verhaal
  Frans Van Dessel vertrekt in 1903 met de Vaderland naar Amerika. Hij trekt er rond met een orkest en verblijft in San Francisco op het moment dat de stad getroffen wordt door een van de hevigste aardbevingen uit de Amerikaanse geschiedenis.
 • Verhaal
  De 'Dust Bowl' veroorzaakte veel schade aan de landbouwgronden en het milieu in Noord-Amerika. Maar als deze natuurramp niet had plaatsgevonden, dan hadden de ouders van Joe Van den Bossche elkaar wellicht nooit ontmoet.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief