Lees alle coronamaatregelen aandachtig op onze pagina Praktische info

Opgelet: de toren is niet toegankelijk voor publiek op zaterdag 25 en zondag 26 september wegens het evenement 'Zeg ja!'. 

Wil je het Red Star Line Museum bezoeken op 24, 25 of 26 september? Als je je bezoek zorgvuldig plant, dan kan je ook nog de wielrenners toejuichen die het museum passeren tijdens het Wereldkampioenschap Wielrennen. Het parcours loopt langs het museum. Dit heeft wel een impact op de bereikbaarheid van het museum. Lees meer op slimnaarantwerpen.be

Tentoonstellingen
Foto van landverhuizers in de Loods
Het Red Star Line Museum nodigt je uit op een boeiende tocht. Ontdek het verhaal van de stad, haar haven en de landverhuizers.
Tijdelijke expo
Een tentoonstelling over moed, romantiek, liefde en veerkracht. Maar ook over pijn en worsteling. Over mensen die hun thuisland verlaten om bij hun geliefde te zijn en een heel nieuw leven beginnen. Nog te zien tot 26 september 2021.
Er is altijd wel wat te doen
De vier ceremoniemeester op de toren van het Red Star Line Museum
Festivalmaand
De expo Destination Sweetheart, over liefdesmigratie, eindigt 26 september en dat laten we niet zomaar passeren. We vieren een maand lang de liefde! Vier je mee?
Little Amal workshop
Workshop
Op vrijdag 8 oktober verwelkomt het Red Star Line Museum, samen met hetpaleis, de reus Little Amal op het Theaterplein. Amal krijgt er een grote vlieger cadeau. Ontwerp samen met het museum gelukslinten voor aan de vlieger én geef haar een boodschap van kracht en hoop.
Luisterverhalen
Podcast Destination Sweetheart
Ter gelegenheid van de expo 'Destination Sweetheart' maakten auteurs Rashif el Kaoui en Yousra Benfquih op vraag van het museum een podcast.
Kinderen voeren een opdracht uit
Familiespel
Ga op pad in het museum met verschillende opdrachten en kom zo meer te weten over de landverhuizers.
mensen kijken naar een glazen kubus, man neemt foto met smartphone
Nocturne
woensdag 29 september 2021 van 18:00 tot 21:00
Volwassenenonderwijs: NT2
Ben je leerkracht Nederlands voor anderstaligen in het avondonderwijs? Dan biedt het Red Star Line Museum jou en je cursisten de kans om het museum ’s avonds te bezoeken.
Plan je bezoek
Welke coronamaatregelen zijn er van kracht? Waar moet je rekening mee houden?
foto: gezinsactiviteit in het Red Star Line Museum
Doe mee met de vele activiteiten in het Red Star Line Museum: lezingen, workshops, rondleidingen, kinderateliers, voorstellingen ... Je vindt alles terug in onze activiteitenkalender.
Museum 24/7
vrouw kijkt naar object, man kijkt naar een ander object
Het Red Star Line Museum kan je ook digitaal beleven. Luister naar verhalen, begin te knutselen tijdens een digitale workshop of doe inspiratie op voor een leuk verjaardagsfeestje thuis.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief