Welkom klas!

Het Red Star Line Museum is een ideale bestemming voor een verrassende klasuitstap rond een boeiend en actueel onderwerp. Het verhaal van rederij Red Star Line en haar passagiers is een uitstap naar het verleden en een ontmoeting met het heden. 

Op vaste tijdstippen zetten we onze deuren exclusief open voor scholen. Elke dinsdag (met uitzondering van de schoolvakanties) ontvangen we schoolgroepen zonder gids. Zij kunnen een bezoek boeken in één van de 6 tijdsloten:

  • 10 - 11.30 uur
  • 11 - 12.30 uur
  • 12 - 13.30 uur
  • 13 - 14.30 uur
  • 14 - 15.30 uur
  • 15 - 16.30 uur

Wil je met je klas op bezoek komen, reserveer dan een tijdslot via rsl_balie@antwerpen.be

Op donderdagvoormiddag kunnen klassen het museum bezoeken met één van onze gidsen. We voorzien hiervoor 2 tijdsloten: van 10 tot 11.30 uur en van 11 tot 12.30 uur. Een gegidste rondleiding boek je via Experience Antwerp. Kijk bij Klasbezoek met gids.

Verschillende rondleidingen

Het Red Star Line Museum biedt verschillende rondleidingen aan op maat van verschillende opleidingsniveaus en studiejaren. De rondleidingen sluiten aan bij de ontwikkelingsdoelen en eindtermen.

Rondleidingen voor kleuters
Rondleiding
Kleuters ontdekken op hun maat het verhaal van de grote oversteek naar Amerika vroeger, maar ook van de reis van landverhuizers vandaag.
Rondleidingen voor lager onderwijs
Rondleiding
Maak een spannende reis samen met Dinska door het museum. Geschikt voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar.
Rondleidingen voor secundair onderwijs

We laten jongeren nadenken over de fundamentele keuzes die migratie met zich meebrengt. Over beslissingen die soms definitief zijn en de impact van die beslissingen op het hele gezin.

Rondleiding
Interactieve rondleiding, gebaseerd op verhalen over migratie vroeger en nu. Voor leerlingen secundair onderwijs. Het aanvullende lesmateriaal is op maat TSO en BSO.
Rondleiding
Interactieve rondleiding voor leerlingen van het secundair onderwijs. Door de verhalen van de migranten beleef je hun reis alsof je er zelf bij was.
Wandeling
Een drie uur durende wandeling waarbij je het spoor volgt van de landverhuizers van bij hun aankomst in het station tot in de haven.
Wandeling
Een twee uur durende wandeling op het Eilandje, in de omgeving van het Red Star Line Museum.
Rondleidingen voor volwassenenonderwijs en NT2

Op zoek naar een boeiende lezing rond het thema migratie? Wil je leerkrachten in spé onderdompelen in onze didactiek?

Rondleiding
Een interactieve rondleiding voor NT2-klassen, met aandacht voor eigen ervaringen.
Je kiest zelf
Een gids neemt de klas mee op avontuur door het museum en/of de stad. Onderweg ontmoet je de passagiers van de Red Star Line.
Leerkrachten mogen hun klas zelf rondleiden in het Red Star Line Museum. Om het bezoek voor te bereiden, bieden we handleidingen en ander lesmateriaal aan.
Afspraken
meisje toont een namaak geldbiljet, andere kinderen kijken opzij
Weet je dat je met De Lijn gratis naar het museum kan? Weet je dat het Red Star Line Museum handleidingen en lesmateriaal ter beschikking stelt? Lees deze pagina met praktische tips.
Aandachtspunten voor je bezoek
  • Kom stipt op het gereserveerde tijdstip zodat het bezoek effectief kan starten op het aanvangsuur.
  • Iedereen ouder dan 12 jaar is verplicht om tijdens het museumbezoek een mondmasker te dragen.
  • Lees vooraf alle coronamaatregelen op redstarline.be/corona

Meld je aan voor onze nieuwsbrief