Liefdesmigranten laten hun thuis, familie en vrienden achter om een toekomst uit te bouwen met die ene persoon. ‘Destination Sweetheart’ is een tentoonstelling over liefdesmigratie vroeger en nu, van de Red Star Line-periode tot vandaag. Aan de hand van brieven en persoonlijke objecten toont de expo verhalen over de grenzen heen, over liefde die meestal niet zonder slag of stoot verloopt. Vertrekt men blindelings of met veel twijfel? Was de reis, met alle obstakels, de bestemming waard?

Overwint de liefde?

‘Liefde overwint alles’ is een veelgebruikt gezegde. Maar is het ook waar? Kan liefde grote afstanden overbruggen? Of het nu gaat over een Erasmusliefde, een uit de hand gelopen vakantieflirt of een voorgesteld huwelijk met iemand uit het thuisland, ‘Destination Sweetheart’ legt de menselijke verhalen bloot. De tentoonstelling staat ook stil bij matchmakers, bemiddelende familieleden en datingwebsites. En de overheden die er zeker van willen zijn dat het om echte liefde gaat.

Wat is jouw verhaal?

Als bezoeker word je uitgenodigd om je eigen liefdes- en/of migratieverhaal te delen. Welke liefde heeft jou doen vertrekken? Welke liefde had het kunnen doen, maar werd nooit werkelijk?

'Destination Sweetheart' is een tentoonstelling over moed, romantiek, liefde en veerkracht. Maar ook over pijn en worsteling. Over de liefde in al haar schakeringen.

Praktisch

  • De expo opent op 25 september 2020.

Tickets

De ticketverkoop start binnenkort. 

Tijdelijke expo:
Voltarief:
Kortingstarief:
€ 6
€ 4
 
Vaste én tijdelijke expo:
Voltarief:
Kortingstarief:
A-kaarthouder:
€ 12
€   8
€   6
Meer info over tarieven  

foto: collectie Silvana Spallarossa

Meld je aan voor onze nieuwsbrief