Openingstijden

 • Dinsdag t/m zondag: van 10 tot 17 uur
 • Van 1 april tot 1 november op zaterdag en zondag open tot 18 uur
 • Maandag gesloten, met uitzondering van Paasmaandag en Pinkstermaandag
 • Op 24 en 31 december sluit het museum uitzonderlijk om 16 uur.

Gesloten op 1 januari, 1 mei, O.L.H.-Hemelvaart, 1 november en 25 december.

Gesloten

Het Red Star Line museum zal gesloten zijn van 18 juni tot 21 september 2018. Er wordt een stuk van de vaste opstelling vernieuwd, algemene opfrissingswerken uitgevoerd en in de loods wordt meer ruimte gecreëerd voor tijdelijke tentoonstellingen en randactiviteiten.

Ticketprijzen

Koop tickets online

€ 8

 • Bezoekers van 26 tot en met 65 jaar

€ 6

 • Bezoekers van 12 tot en met 25 jaar
 • Bezoekers ouder dan 65 jaar
 • Groepen vanaf 12 personen. Het groepstarief voor groepen vanaf 12 personen is niet combineerbaar met andere kortingen.
 • Kaarthouders: Davidsfonds

Gratis

 • Bezoekers jonger dan 12 jaar
 • Laatste woensdag van de maand
 • Begeleiders van mensen met een handicap
 • Schoolgroepen met leraar (leerlingen tot 26 jaar), mits reservatie via rsl_balie@stad.antwerpen.be. Gratis tickets voor schoolgroepen boeken via de webshop is niet mogelijk. 
 • Kaarthouders: Inwoners van Antwerpen met een A-kaart, A-kaarthouders met een verhoogde tegemoetkoming, Antwerpse stadsgidsen, ICOM, lerarenkaart, perskaart, Antwerp City Card, Vrienden van de Antwerpse Musea. 

Combitickets

- Combiticket met het MAS
Het Mas ligt op wandelafstand van het Red Star Line Museum. Ideaal te combineren tijdens een dagje uit. Boekt u tickets voor beide musea samen, dan geniet u van een korting. Tickets te verkrijgen aan de balie, binnenkort online.

€ 10 voltarief / € 8 gereduceerd tarief (in plaats van € 13 / € 9) voor een combiticket Red Star Line Museum en MAS wanneer er in het MAS géén tijdelijke tentoonstelling plaatsvindt. 
€ 15 voltarief / € 13 (in plaats van € 18 / € 14) voor een bezoek aan het Red Star Line Museum en het MAS wanneer er in het MAS een tijdelijke tentoonstelling plaatsvindt.

Tickets bestellen

Om in de beste omstandigheden van uw museumbezoek te genieten, worden per half uur 90 bezoekers toegelaten in de museumzalen. 

Voor individuele bezoekers

Je kan tickets:

Tips:

 • Elke laatste woensdag van de maand is de toegang gratis. Je kan dan niet online boeken.
 • Als je online tickets boekt, ben je zeker dat je zonder wachten het museum kan bezoeken.

Voor scholen

Schoolgroepen (met leerlingen tot 25 jaar) bezoeken het Red Star Line Museum gratis. Wil je het museum bezoeken met de klas, reserveer dan via rsl_balie@stad.antwerpen.be. Meer informatie vind je hier.

Opgelet:

 • Elke laatste woensdag van de maand (gratis entree) kun je geen bezoek met gids plannen.
 • Online tickets reserveren voor scholen is niet mogelijk.

Voor groepen

Wil je het museum bezoeken met een groep? Meer informatie vind je hier.

Opgelet:

 • Elke laatste woensdag van de maand (gratis entree) kun je geen bezoek met gids plannen.
 • Online tickets reserveren voor groepen is niet mogelijk.

Met de familie naar het museum

Het Red Star Line Museum staat garant voor een namiddag plezier voor jong en oud. Ontdek het museum met de Koffer vol spullen. Sluit aan bij een rondleiding voor gezinnen of ga op avontuur tijdens de kindernocturne. Kinderen jongeren dan 12 jaar bezoeken het museum gratis. Ook oma en opa genieten van een fikse korting op de toegangsprijs.
Klik door en ontdek het aanbod.

Museumcafé in de historische loods

Voor een drankje en een hapje voor of na het museumbezoek kan je terecht in het museumcafé.

Adres

Red Star Line Museum
Montevideostraat 3
2000 Antwerpen
tel. 03 298 27 70
redstarline@stad.antwerpen.be

Bepaal je route met Google Maps

Bereikbaarheid

Het Red Star Line Museum ligt in een buurt in volle ontwikkeling. Dat kan de bereikbaarheid van het museum soms beïnvloeden. Raadpleeg www.noorderlijn.be en www.slimnaarantwerpen.be voor de meest actuele informatie. 

Met de fiets
Er is een fietsenstalling voorzien voor de museumingang en op de hoek van de Rijnkaai en de Montevideostraat.

Met de Vélo
Vlak naast het museum is er een Vélo-station, aan de Rijnkaai. Meer informatie op www.velo-antwerpen.be.

Met de tram
Tram 7 (van Mortsel via Nationale Bank naar het MAS), afstappen aan eindhalte MAS. (600m wandelen)

Met de auto
Parking Rijnkaai of in de omgeving van het museum.

Komt u met de auto naar Antwerpen? Houd er dan rekening mee dat de hele Antwerpse binnenstad en Linkeroever vanaf 1 februari 2017 een lage-emissiezone zijn. Voertuigen die te veel roet en fijnstof uitstoten, mogen de lage-emissiezone niet meer inrijden.

Kijk tijdig na of uw voertuig aan de toelatingsvoorwaarden voldoet via deze test.

Verplichte registratie: Voertuigen met een buitenlandse nummerplaat (behalve Nederlandse) die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen, moet u eenmalig registreren. Dit is gratis en kan ten laatste tot 24 uur nadat u de zone binnenrijdt. Registreer hier uw auto.

Meer informatie over de lage-emissiezone in Antwerpen vindt u op www.slimnaarantwerpen.be/LEZ 

Met de trein
Vanuit Antwerpen Centraal Station: ga naar de metro in het Centraal Station en neem tram 9 of 15 tot aan halte Meir. Verlaat het metrostation via uitgang ‘Sint-Katelijnevest’. Neem bovengronds tram 7 tot eindhalte MAS. Van het MAS ben je op wandelafstand van het Red Star Line Museum. 
Dienstregeling van treinen vindt u terug via www.nmbs.be

Met touringcar
Touringcars kunnen de bushaltes aan de Rijnkaai ter hoogte van het museum als tijdelijke stopplaats gebruiken. De parking voor touringcars bevindt zich aan Kaai 19 (Plantinkaai).

Met de waterbus over de Schelde
De waterbus is een volwaardig openbaar vervoermiddel. Ze vaart heen en weer tussen Hemiksem en Antwerpen, met een tussenstop in Kruibeke (afvaart elk half uur). Op termijn zal de waterbus uitbreiden naar andere stopplaatsen en vaarwegen. Aanlegplaats in Antwerpen is het Steenplein. Kom je van Linkeroever, dan kan je ook de overzet nemen.

Voor tarieven en vertrektijden, kijk op dewaterbus.be.

Toegankelijkheid

 • Het Red Star Line Museum is volledig toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.
 • Honden zijn niet toegelaten, uitgezonderd blindengeleidehonden.
 • Rugzakken, grote tassen en paraplu’s mag u niet meenemen in de museumzalen. U moet ze opbergen in de lockers aan het onthaal. De lockerkastjes werken met een muntstuk van € 1.
 • Aan mensen met een visuele handicap stellen we de zaalteksten digitaal ter beschikking. Op eenvoudig verzoek bezorgen wij u deze teksten. Gelieve minstens 24 uur op voorhand een mail te sturen naar rsl_balie@stad.antwerpen.be.
 • Kinderwagens zijn toegelaten.
 • De Loods was de naam van de oude bagageloods. Vandaag is De Loods de ingang van het Red Star Line Museum. De Loods is vrij toegankelijk. Tot aan de sluiting van het museum kunt u hier terecht in de museumshop of op een tijdelijke tentoonstelling.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief