Het Red Star Line Museum biedt een volledig lespakket aan, geïnspireerd door de presentatie ‘Rootszoekers’. Het bestaat uit 3 onderdelen:

  • Een voorbereidende les waar leerlingen een Pinterest-bord voor zichzelf en een familielid maken. En mediawijs op zoek gaan naar verschillen of gelijkenissen tussen generaties op vlak van roots en identiteit.
  • Een uitgewerkte rondleiding (duurtijd 1,5 u.) zodat je als leerkracht zelf kan gidsen in de vaste collectie én in de presentatie ‘Rootszoekers’. Er worden een tiental haltes in het museum opgesomd met bijhorende uitdagingen op leerlingenmaat. De klas wordt in groepjes verdeeld, die elk vanuit een ander perspectief naar de geschiedenis zullen kijken. Op het einde van de rondleiding kunnen de leerlingen via een qr-code hun verhalen delen met het museum.

  • Inspiratie voor een verwerking in de klas. Hier wordt dieper ingegaan op de actualiteit en migratie vandaag. Op deze manier krijg je ondersteuning om leerlingen te laten deelnemen in het debat vanuit een onderbouwde mening en met reflecties naar de geschiedenis.

Download hier binnenkort het lespakket, beschikbaar bij de start van de expo (23 april). Plan ondertussen je museumbezoek met de klas al in. Vraag het bezoek aan via rsl_balie@antwerpen.be en vermeld het aantal bezoekers, datum en uur wanneer je het museum wilt bezoeken. Krijg je een bevestigingsmail, dan is het bezoek ingepland.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief