vrijdag 27 mei 2016 tot zondag 04 september 2016 van 09:30 tot 17:00

'Via Antwerp. The Road to Ellis Island'

De controlegebouwen op Ellis Island zijn het spiegelbeeld van de controlegebouwen aan de Rijnkaai, waar het Red Star Line Museum gevestigd is. De expo “Via Antwerp” zal de hele zomer van 2016 getoond worden in de tijdelijke tentoonstellingsruimtes op de eerste verdieping naast de Grote Hal van Ellis Island, waar de immigranten moesten wachten op hun controles.

Als de muren van Ellis Island konden spreken, stonden we versteld van hun verhalen. Daar viel de uiteindelijke beslissing: wie mag het land binnen, wie (nog) niet. De expo laat de passagiers die zowel aan de Rijnkaai als in de Grote Hal op Ellis Island werden gecontroleerd aan het woord en focust op de rol die Red Star Line speelde in het leven van beroemde passagiers als Irving Berlin en Albert Einstein. U ziet er een scheepsmodel van de Vaderland, het eerste schip van Red Star Line en een ruime selectie van posterontwerpen van Henri Cassiers en tekeningen van Eugeen Van Mieghem en andere kunstenaars.

De tentoonstelling maakt deel uit van het officiële programma van het Centennial Year 2016, het feestjaar voor de honderdste verjaardag van de US National Park Service, waar het Statue of Liberty National Monument en Ellis Island deel van uitmaken.

Praktisch

Via Antwerp. The Road to Ellis Island

Van 27 mei tot 4 september 2016

In het Ellis Island Immigration Museum, New York.  

Meld je aan voor onze nieuwsbrief