Voor peuters
Foto: Frederik Beyens
Activiteit
Voor kinderen van 1,5 tot 3 jaar
zondag 07 november 2021 van 10:00 tot 11:00
Individuele bezoekers, Kinderen
Ga mee op reis en ontdek enkele speelplekken in de museumzalen.
Het hele jaar door
Kinderen voeren een opdracht uit
Familiespel
Ga op pad in het museum met verschillende opdrachten en kom zo meer te weten over de landverhuizers.
kinderen dragen rieten koffers
Rondleiding
Je vertrekt samen met je (groot)ouders en een enthousiaste reisbegeleider op een ‘grote reis’. Van Warschau tot Amerika hoor je spannende verhalen van andere jonge landverhuizertjes.
Verjaardagsfeestje in Upper Deck
Een keileuk verjaardagsfeest voor je kind en zijn vriendjes in het Red Star Line Museum. Met een gids gaan ze op pad door het museum, ze maken een stop motion filmpje en worden daarna verwend in het museumcafé.
Zondag familiedag

Elke eerste zondag van de maand zijn families baas in het museum. Zet deze dagen dus zeker in de familiekalender. Reserveer per activiteit je plekje. Kom langs en doe tussen 13 en 16 uur meteen mee met de workshop. Alle leeftijden zijn welkom op de familiedag. We werken met een aanbod waarin elk kind op zijn of haar maat kan meedoen.

Familiefestivals

Het Red Star Line Museum opent zijn deuren voor familievriendelijke evenementen met een mooi aanbod voor klein en groot. Denk daarbij aan festivals zoals de Kunstendag voor Kinderen, Dag van de Wetenschap enz.

Thuis
bb
Onder digitale begeleiding van illustrator Laura Vargas, maak je thuis een herinneringsdoosje met persoonlijke objecten.
Kindvriendelijk museum
man gehurkt speelt met kleuter op de grond, kleuter toont een stuk speelgoed aan een vrouw die zit op een bank
Red Star Line Museum is een kindvriendelijk museum. Ontdek waarom.
Kalender
foto: gezinsactiviteit in het Red Star Line Museum
Doe mee met de verschillende activiteiten in het Red Star Line Museum. Lezingen, workshops, rondleidingen, kinderateliers, voorstellingen ... Je vindt alles terug in onze activiteitenkalender.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief