Toegankelijkheid van het gebouw

  • Het Red Star Line Museum is volledig toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.
  • Honden zijn niet toegelaten, uitgezonderd blindengeleidehonden.
  • Rugzakken, grote tassen en paraplu’s mag je niet meenemen in de museumzalen. Je moet ze opbergen in de lockers in de kelder. De lockerkastjes werken met een muntstuk van € 1.
  • Digitale zaalteksten zijn ter beschikking van mensen met een visuele handicap. Stuur minstens 24 uur vooraf een mail naar rsl_balie@antwerpen.be.
  • Kinderwagens zijn toegelaten.
  • De Loods is vrij toegankelijk. De oude bagageloods van de Red Star Line rederij vormt niet alleen de toegang tot het museum, maar je vindt er ook de museumshop en het museumcafé.
  • Vanuit de Loods kan je naar de toren, van waaruit je een prachtig zicht hebt op de stad en de stroom.

Het museumcafé Upper Deck

Het museumcafé bevindt zich op een mezzanine in de Loods en is bereikbaar met een lift. Upper Deck wordt uitgebaat door Keukentuig, die ook de catering van de Red Star Line Museumevents verzorgt. Naast een ruim assortiment aan warme en koude dranken, maken ze ook heerlijke belegde broodjes, afgebakken croissants en chocoladebroodjes, dagverse taart en wraps uit de oven. Wekelijks zijn er wisselende suggesties.

Kom je graag met een groep lunchen? Dan reserveer je best even op voorhand via alexander@keukentuig.be. Voor groepen vanaf 10 personen kan er ook ontbijt voorzien worden.

Houd zeker de museumagenda in het oog voor speciale activiteiten in het café.

Museumshop

Red Star Line in je huis? Dat kan. De museumshop herbergt een schat aan onweerstaanbare hebbedingen: vintage affiches en postkaarten, schrijfwaren, boeken over de geschiedenis van Red Star Line en haar passagiers, souvenirs voor groot en klein en fraais uit de museumlijn ‘Cleaned and Disinfected by Red Star Line’. Het nieuwste item in het gamma is een coronaproof mondmasker.

De museumshop en Upper Deck zijn vrij toegankelijk voor iedereen tijdens de openingsuren van het museum.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief