Lager onderwijs

Dinska Bronska neemt je leerlingen mee op stap. Een brochure wijst de weg. Vermeld bij het reserveren van je bezoek dat je de bijhorende postkaartjes wil gebruiken. De onthaalmedewerkers leggen ze dan voor jou klaar.

Brochure Dinska Bronska

Secundair onderwijs

Welke impact heeft migratie op een persoon, een familie? Een museumbezoek zet leerlingen aan om hierover na te denken. Het aanvullend lesmateriaal daagt ze uit om op zoek te gaan naar een migratieverhaal in de eigen familie of omgeving. Het voorbereidend materiaal bestaat uit een leerkrachtenbundel, een handleiding voor het museumbezoek, kopieerbladen voor de leerlingen en beeldmateriaal. Je kan het hier downloaden:

Bij de expo ‘Destination Sweetheart’ maakten we een aparte handleiding. Het bestaat uit 3 onderdelen: een voorbereidende les, een uitgewerkte rondleiding zodat je als leerkracht zelf kan gidsen in het museum en inspiratie voor naverwerking. 

Hoor je veel vragen van leerlingen rond migratie en vluchten? Studio Globo maakte voor de expo 'Vooral mens' (die opent op 1 april 2022) een educatief pakket, op maat van de 3de graad lager onderwijs én het secundair onderwijs.

NT2, eerste en tweede richtgraad

Spreek met je cursisten op basis van de verhalen van de landverhuizers over hun eigen verhaal. Het aanvullend lesmateriaal helpt je met het voorbereiden van het museumbezoek en biedt inspiratie om aan de slag te gaan met de verhalen. Druk vooraf de verhaalboekjes en kaartjes die je tijdens de rondleiding gebruikt, af.

Laat je graag je NT2-cursisten zelf zoveel mogelijk aan het woord? Bezoek onze vaste presentatie met de handleiding ‘Kijk en vertel’. Deze handleiding is uitgewerkt voor buddy-werkingen, maar ze is ook geschikt voor groepen. Hoe je cursisten de werken uit de collectie zien, interpreteren en erover spreken, staat centraal. Niet het Red Star Line verhaal dat een gids je zou vertellen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief