‘Red Star Line Museum vertelt’ brengt vier beeldverhalen uit haar collectie voor beginnende NT2-cursisten. Het zijn verhalen van vroeger. Het zijn verhalen van nu. Aan het einde van elk beeldverhaal volgt er een vraag. Zo kan je als cursist vanuit je eigen perspectief nadenken over het verhaal.

Ben je leerkracht NT2? De beeldverhalen kunnen een opwarmertje zijn als je online een gesprek wilt starten of als je wilt samenlezen met je cursisten. Je vindt ze ook op youtube. Zo kan je ze makkelijk delen. Je kan cursisten ook vragen om naar de beeldverhalen te kijken, te luisteren en nadien de gesproken tekst uit te schrijven. Bij elk verhaal voorzien we een digitale folder met de uitgeschreven tekst en een aantal inhoudelijke en reflectieve vragen.

Zijn er cursisten die hun antwoord op de vraag of hun eigen verhaal willen delen met het museum? Aarzel niet om contact op te nemen via samuel.pinillos@antwerpen.be

Het beeldverhaal van Zohra. Over hoe muziek uit haar thuisland haar nooit loslaat en alles doet vergeten.

Klik hier voor de digitale folder

Welke muziek uit je land doet jou alles vergeten? Meer dan 60 anderstaligen stuurden ons hun favoriete muziek. Cursisten van Open School Antwerpen, Open School Kaap, Open Inloop Taal, CVO Encora, CVO Vitant, LBC en bewoners van OC Linkeroever. En ze vertelden ook waarom. Muziek roept emoties en herinneringen op. Muziek vertelt iets over je land. Muziek biedt houvast. Zeker als je ergens een nieuw leven opbouwt.

Bekijk de getuigenissen van bewoners uit vluchtelingencentrum te Linkeroever over hoe muziek hen kracht geeft om verder te gaan.

icoon voor muziekLaat je meeslepen door ‘Muziek die alles doet vergeten’ via Spotify of via de digitale folder en reis de hele wereld rond. Van Guinee tot Afghanistan. Van Bulgarije tot Somalië. Van Pakistan tot Oekraïne.

Het beeldverhaal van de familie Moel, over een dochter die lang zonder familie in Antwerpen verblijft.

Klik hier voor de digitale folder

Het beeldverhaal van Fati en Peter. Over een vrouw en een man die van mekaar houden. Simpel. Over een vrouw die haar land verlaat voor de liefde. Niet zo simpel.

Klik hier voor de digitale folder

Het beeldverhaal van de familie Hutlet, over een taartvorm en een wafelijzer in hun koffer.

Klik hier voor de digitale folder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief