‘Red Star Line Museum vertelt’ brengt vier beeldverhalen uit haar collectie voor beginnende NT2-cursisten. Het zijn verhalen van vroeger. Het zijn verhalen van nu. Aan het einde van elk beeldverhaal volgt er een vraag. Zo kan je als cursist vanuit je eigen perspectief nadenken over het verhaal.

Ben je leerkracht NT2? De beeldverhalen kunnen een opwarmertje zijn als je online een gesprek wilt starten of als je wilt samenlezen met je cursisten. Je vindt ze ook op youtube. Zo kan je ze makkelijk delen. Je kan cursisten ook vragen om naar de beeldverhalen te kijken, te luisteren en nadien de gesproken tekst uit te schrijven. Bij elk verhaal voorzien we een digitale folder met de uitgeschreven tekst en een aantal inhoudelijke en reflectieve vragen.

Zijn er cursisten die hun antwoord op de vraag of hun eigen verhaal willen delen met het museum? Aarzel niet om contact op te nemen via samuel.pinillos@antwerpen.be

Het beeldverhaal van Zohra. Over hoe muziek uit haar thuisland haar nooit loslaat en alles doet vergeten.

Klik hier voor de digitale folder

Welke muziek uit je land doet jou alles vergeten? Welke muziek uit je land luister je vaak? Vertel ons waarom. Laat het ons weten en vul een formulier in (klik hier). We verzamelen alle nummers in een mooie play-list die je later zal kunnen beluisteren. 

Het beeldverhaal van de familie Moel, over een dochter die lang zonder familie in Antwerpen verblijft.

Klik hier voor de digitale folder

Het beeldverhaal van Fati en Peter. Over een vrouw en een man die van mekaar houden. Simpel. Over een vrouw die haar land verlaat voor de liefde. Niet zo simpel.

Klik hier voor de digitale folder

Het beeldverhaal van de familie Hutlet, over een taartvorm en een wafelijzer in hun koffer.

Klik hier voor de digitale folder

Meld je aan voor onze nieuwsbrief