Bekijk alle verhalen

De Canadese staat belooft De Belgen te voorzien van grond en wateraansluiting. Ludovic en Germaine bouwen een mooi groot huis, de Mount View Ranch, voor hun gezin en een apart huis voor het personeel. Ludovic plant appelbomen op hun zestig hectaren grond, terwijl Germaine 400 kippen verzorgt voor verkoop. Ze investeren de eerste jaren veel geld en werken zeer hard, natuurlijk met het idee er nadien de vruchten van te plukken.

Maar het project mislukt. Ludovic en Germaine zijn geen geboren boeren. De irrigatiewerken duren te lang én kosten veel meer dan oorspronkelijk gedacht. Omwille van de Eerste Wereldoorlog draaien de Antwerpse investeerders de kranen dicht. Bovendien kunnen hun prijzen niet concurreren met de goedkopere appels uit het Amerikaanse Washington, die ook sneller rijp zijn.

Ze verkopen alles en doeken hun Canadese droom op. Ludovic keert in 1924 met zijn vrouw, vier zonen en een berg schulden terug naar Antwerpen. Tijdens de Grote Depressie in de jaren 1930 raakt de familie uiteindelijk helemaal geruïneerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief